SOULFALLEN: Grave New World

SOULFALLEN
Grave New World
Off Records

Soulfallen osoitti jo demopuolella omaavansa näkemystä ja kehittyi johdonmukaisesti. Nyt bändin ajatukset alkavat olla jalostuneessa kuosissa ja musiikki tunnelmallisesti vakaalla pohjalla. Debyytillään World Expiration (2007) yhtye lisäksi osoitti harvinaisen suoraselkäistä linjaa säveltämällä levylleen täysin uutta materiaalia sen sijaan, että olisi käyttänyt vanhoja demobiisejään.

Soulfallen yhdistelee darkmetallissaan tummasävyisiä melodioita ja raskaita sointumattoja. Yhdistelmä ei ole uusi eikä erikoinen, mutta Soulfallenin tyylitajulla lopputulos on onnistunut ja kiehtova. Bändi suorastaan herkistelee vähäeleisyydellä, vaikka kokonaisuus onkin hyvin täyteläinen.

Grave New World tulvii melankoliaa ja mahtipontisuutta. Bändi on jäsennellyt kappaleensa hienosti, sillä biisejä kuljetellaan pienenpienillä tehokeinoilla, jotka loihtivat kutkuttavia jännitteitä. Käsillä on juuri sellainen levy, jonka vietäväksi on helppo antautua. Grave New World löytää vaivatta paikkansa tunnelmallisen darkmetallin kartalla.