STEPA: Ultramagneettinen

STEPA
Ultramagneettinen
Monsp

Suomen Slick Rick tulee Sodankylästä. Monella tapaa helsinkiläisen Monspin ja Sodankylän välissä ammottava kuilu saattaa olla yhtä suuri kuin englantilaisen Slick Rickin alkuperäisen todellisuuden ja newyorkilaisen Def Jamin aikoina ennen hiphop–kulttuurin globaalin dominoinnin vuosia.

Kevyttä lyyristä otetta ja tarinankerrontaa suosiva Stepa on alusta asti ollut virkistävä ilmiö joskus hiukan ryppyotsaisessa suomirap-ekosysteemissä ja todistaa, että tälläkin saralla musiikkia voi tehdä vakavissaan ottamatta itseään tosissaan. Tai alkamatta huumoriaktiksi. Sanojen pyörittelyä, läppää, meta-analyysia hiphopin tilasta tai ainakin siitä tilasta, jossa hiphopin tilan analyysi tällä hetkellä on – asianmukaisen kevyesti tietty – ja arkisen mytomaanisia juttuja keksitystä hahmosta nimeltä Stepa, jonka yhtymäkohtia Jon Stenbergiin voi spekuloida jos kokee sen kiinnostavaksi. Itse en. Nämä jutut ovat mitä ovat.

Ultramagneettisella taustat ammentavat samasta 90-lukupainotteisesta traditiosta, josta Stepa on alusta lähtien ponnistanut. Funkit ja joskus jazzahtavat breikit on homman nimi.

Suomessa on paljon todella kivoja kesäkaupunkeja ja tämä sopii niihin kaikkiin.