THE STROKES: Angles

THE STROKES
Angles
RCA

Vuosituhannen alussa nuori ja röyhkeä The Strokes pelasti rock’n’rollin. Kolmen albumin jälkeen yhtye jäi tauolle, jonka aikana sen jäsenet julkaisivat merkityksettömiä soololevyjä.

Viiden vuoden jahkaamisen jälkeen New Yorkin suosikkipojat palaavat tasa-arvoisempina kuin ennen. Nyt lauluntekoon ovat osallistuneet aktiivisesti muutkin kuin holtittomasti mutta suvereenisti laulava Julian Casablancas. Jäsenten välit saattavat yhä olla pikkuisen tulehtuneet, sillä Casablancas nauhoitti osuutensa erillään muusta yhtyeestä.

Kymmenen vuoden aikana on muuttunut paljon muutakin kuin soittajien perhesuhteet. Is This It -klassikon (2001) kaltaisen kuuman ja kiimaisen rocklevyn teko ei suju kolmekymppisiltä eikä ainakaan harkiten. Lähimmäs debyytin meininkiä pääsee korskea Under Cover Of Darkness -single. Useimmilla raidoilla ei edes yritetä mitään sen kaltaista.

Karismaattisen Casablancasin ohella levyllä ilahduttavat Nick Valensin ja Albert Hammond, Jr:n kekseliäät kitaraosuudet. Esimerkiksi Taken For A Fool -biisissä kaksikko pelaa yhteen todella nautinnollisesti. Oivaltavat soolonsa Valensi soittaa edelleen ihastuttavan kireällä soundilla. Ohjelmoidut rytmit ovat yhtyeen fetissi, jonka funktiota on vaikea ymmärtää.

Paluulevyn viimeisellä raidalla The Strokes astuu 1980-luvun huvijahtirockin pariin. Kyseinen Life Is Simple In The Moonlight osoittaa, että aikuisempi ja viisaampi ei ole edes rockissa aina huono vaihtoehto.