SUBURBAN TRIBE: Now And Ever After

Arvio julkaistu Soundissa 4/2010.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

SUBURBAN TRIBE
Now And Ever After
Cobra Records

Suburban Tribe on bändi, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta. Yhtye on vuosien mittaan julkaissut hienoja levyjä, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet aina vähän sivuun. Bändi toimi pitkään suuren levy-yhtiön suojissa, mutta sitäkään kautta portit eivät avautuneet uusille keikkarintamille siinä määrin kuin olisi ollut toivottavaa. Nyt Suburban

Tribe on siirtynyt pienelle yhtiölle, ja mitä lie tapahtunut, kun yhtye etenee uutuudellaan hämmästyttävän vaivattoman, jopa helpottuneen oloisesti.

Aiemmilla levyillään yhtye on tavoitellut laajaa ja monipuolista ilmaisua. Nyt kelkka on kääntynyt. Now And Ever After on selvästi erilainen Subbari-levy, mutta soinnin kuulaudesta bändi ei ole tinkinyt. Yhtye on luottanut sävellysten voimaan ilman ylenpalttista sovittamista. Pienimuotoisuus on nyt päivän sana, ja se kuulostaa sekä tuntuu hyvältä. Ryhmän soundikaan ei ole niin metallinen kuin ennen, ja yhtye flirttailee onnistuneesti jopa popimpien äänimaisemien kanssa.

Uusia tuulia voi tervehtiä tyytyväisenä ja on sentään jotain vanhaakin vielä paikallaan. Melodiat puraisevat lujasti, välillä jopa lujemmin kuin ennen.

Lisää luettavaa