SUBURBAN TRIBE: Revolt Now!

Arvio julkaistu Soundissa 04/2006.
Kirjoittanut: Jaan Wessman.

Arvio

SUBURBAN TRIBE
Revolt Now!
EMI

Imitointi on yksi ihailun ja kunnioituksen muoto. Liiallisuuksiin vietynä se on vaivaannuttavaa ja ärsyttävää, kuten käy Suburban Triben Revolt Now!lla.

Vaikka laulaja Ville Tuomen äänen yhtäläisyys Mike Pattoniin olisikin pelkkä luonnonoikku, eivät Faith No Morelta varastetut melodiat ole enää selitettävissä sattumankauppoina. Kun soittoon vielä sotketaan FNM-vainaan lisäksi hitunen Kornia, System Of A Downia sekä muita viime aikoina menestyneitä raskaan rockin tekijöitä, löytyy hiilipaperin alta tarkka mutta täysin omaa persoonaa vajaa pastissi. Basisti Janne Joutsenniemen, kitaristi Roope Sirénin ja rumpali Alec Hirst-Geen soitossakin olisi rutkasti ytyä muuhunkin kuin tällaiseen väsyttävään soundalike -pelleilyyn. Revolt Now!n yhteentoista raitaan mahtuu korkeintaan kolme valonpilkahdusta: avaus- ja päätösraidat Complications ja Hollow Inside sekä Devin Townsend -henkinen Carved In Silence.

Revolt Now! -levyn hankkiminen on kuin olisi ostanut Picasson väärennöksen: hetken aikaa väärentäjän taitoja hämmästeltyään tajuaa pitävänsä käsissään pelkkiä raameja.

Lisää luettavaa