TAPANI RINNE: Insider

TAPANI RINNE
Insider
Aani

Visionäärisimpiin ja originaaleimpiin äänitaiteilijoihimme lukeutuva Tapani Rinne loikkaa sivuun RinneRadiosta julkaisemalla oman nimensä alla kunnianhimoisen levyn soolona juonimaansa elektroakustista musiikkia. Tiivistunnelmaiseen viisiosaiseen Insider-teollisuusvakoilujännäriin alunperin sävelletyt teemat ja kollaasit toimivat sujuvasti itsellisinä kappaleinakin.
Musiikillaan poikkeuksetta hyvin värikkäitä visuaalisia mielikuvia loihtiva Rinne onkin nyt avannut tilin, jonka luulisi karttuvan vikkelään. Sillä ei kai voi olla totta, että miehen uudisraivaaja-asenne vetoaisi vain länsinaapurimme kuvantekijöihin? Harmi, että esimerkiksi tanskalaisen Peter Høegin oiva Lumen taju -opus on jo filmatisoitu. Tapani Rinne olisi nimittäin luonut siihen paljon paremman äänitunnelman kuin Harry Gregson-Williams ja Hans Zimmer.
Tapanin puupuhaltimien ja kosketinsoitinten rinnalla Insider esittelee Pauli Saastamoisen sormio- ja ohjelmointiosaamista, Jouko Laivuoren pianismia sekä Marko Ahtisaaren sampletietoutta. Ryhmä lukee ja tulkkaa pieteetillä sekä sisäisten että ulkoisten jääkenttien kuvastoa.