Tekijämiesten pato murtuu – S-Tool murjoo vapautuneesti

S-Tool
Tolerance 0
Playground

Vaikka uudessa bändissä olisi millaisia tekijämiehiä, eivät levy-yhtiöt ole joukoin ryntäämässä lompakot levällään tyrkyttämään rahaa. S-Toolin taustalta löytyy Poisonblackia, Entwineä ja Lullacrytä, mutta joukkorahoitus oli avainsana debyytin syntyyn ja levy-yhtiö astui kuvioihin vasta myöhemmin.

Bändin laulajan Ville Laihialan mukaan S-Toolin vaikutteet löytyvät Panteran ja Entombedin suunnalta, ja näin toki onkin. Ainakin on selvää, että bändi on selvästi rankempi kuin jäsentensä aiemmat kokoonpanot. Mahtaako juuri tästä johtua se, että bändi kuulostaa tavattoman ankaralta, aivan kuin ryhmä olisi saanut päästetyksi energiapatonsa auki. Komppania piiskaa soitollaan luulot pois heti alkutahdeista lähtien, eikä yhtyeen laukkaa paljonkaan hillitä matkan varrella. Vaikka debyytillä on pääpaino murjovassa metallissa, on melodioillekin sijansa, ja ne kuohkeuttavat kokonaisuutta merkittävästi. Ennen kaikkea kokonaisuus on erittäin tiukka paketti, joka pystyy svengaamaan vapautuneesti.

Sentenced-aikoinaan Laihiala kipuili muun yhtyeen kanssa kiertueiden rasittavuudesta. Sori Ville, sillä Tolerance 0:n myötä voi vain ounastella, että S-Tool saa pikapuoliin reissata maailmalla kiertueen jos toisenkin.