TESTAMENT: Dark Roots Of Earth

TESTAMENT
Dark Roots Of Earth
Nuclear Blast

1980-luvulla thrashmetalbändit kuuluivat kahteen eri kastiin. Oli A-sarja ja B-sarja. Testament kuului niistä jälkimmäiseen.

Sarjat eivät määritelleet bändejä niiden taiteellisen, vaan kaupallisen menestyksen perusteella. Nykyään, kun metalli on pirstaloitunut pieniin palasiin, Testament kuuluu eittämättä lajityyppinsä kärkikastiin.

Testament on joutunut kohtaamaan omat mörkönsä, mutta viime vuosina bändi on osoittanut, että miehillä on iskukyky kohdallaan. Tietysti uutta levyä kuunnellessa tulee ensin mieleen, että eikö nämä biisit tehty siinä 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. Mutta sitten historia lyö korville niin, että tuntuu.

Testamentin riffeissä on terävyyttä ja Chuck Billyn äänessä sävykkyyttä. Yhtyeen uutuus on oiva musiikillinen esitelmä siitä, miten thrash saadaan huohottamaan, sykkimään ja hakkaamaan raskaana sekä ankarana. Vaikka peruselementit ovat tutut ja turvalliset, puhaltaa bändi thrashiin sellaista puhtia, että monet nuoremmat alan orkesterit voivat avoimesti hävetä.

Tärkeä osa Testamentin ”nykykuntoa” on kitaristi Alex Skolnick, jonka työskentely on hienovaraista, jämerää ja jopa kaunosieluista. Dark Roots Of Earth on merkittävä virstanpylväs Testamentille, joka todistaa miten thrash voi kestää vaikka isältä pojalle.