Arvio: Pois alta, Testament tulee – thrash-titaani on vanhoilla päivillään kovassa vedossa

Testament
Titans Of Creation
Nuclear Blast

Pitkän linjan thrashsuuruus on 12. albumillaan kelpo vedossa. Vireällä Titans of Creationilla se korottaa 2000-lukulaisen tuotantonsa tasoa. Perussoundiin sulavasti istuvia tuoreita sävyjäkin on löytynyt mukaan kiitettävästi.

Edellislevyltä tuttu tekijämiesten kokoonpano soi komeasti ja tyylillä. Teknisesti kovatasoiset sepät heruttelevat toki ajoittaista soitinpornoa, mutta pitävät hyvistä aineksista väsätyt biisit oikeaoppisesti etusijalla. Melodisesta laulusta rähinän kautta örinään sujuvasti taipuva Chuck Billy kun on edelleen metallisolistien ehdotonta eliittiä. Laulumelodioiden lisäksi upeat kitaraleadit ovat ansaitsemassaan roolissa ahnaasti runttaavan jytinän pinnalla.

Tunnin mittainen levy on aimo paketti vauhdikasta ja energistä mutta tarttuvaa thrashiä. Kappaleisssa on kuitenkin kautta linjan ytyä, vaihtelua ja rutkasti tarttumapintaa. Esimerkiksi liki 7-minuuttinen City of Angels on keskitempoisuudessaankin erinomainen, ja voisi mainiosti jatkua vielä pidempään. Tanakoiden kitarakuvioiden ja mukaansatempaavan jyskeen ansiosta albumi muistuttaa bändin räyhäkkään aikakauden aloittanutta verevää Low’ta (1994), johon levyn päätöskin riffillään viittaa.