Thrash-veteraani nousee varjoista – Testament puolustaa vihaisesti asemaansa

Testament
Brotherhood Of The Snake
Nuclear Blast

Paistaa se päivä risukasaankin, sanotaan. Testamentin henkilökohtainen risukasa tunsi ensimmäisten valonsäteidensä lämmön viime vuosikymmenen puolella, kun The Formation Of Damnation (2008) antoi thrash-veteraaneille viimeinkin tarpeeksi vipuvoimaa aikalaistensa varjoista nousemiseen.

Testamentin yhdestoista kokopitkä Brotherhood Of The Snake puolustaa vimmalla yhtyeen kovalla työllä saavuttamaa asemaa. Kyseessä on raivokas lataus bändiltä, joka on kenties vihaisempi kuin koskaan. Suuria yllätyksiä ei ole tarjolla, enemmänkin paluuta yhtyeen juurille. Suurimman osan ajasta se kuitenkin toimii: esimerkiksi The Pale King lukeutuu helposti lähivuosien kovimpien thrash-biisien joukkoon.

Kahden viime levyn tasolle ei Brotherhood Of The Snake kuitenkaan yllä. Levyä vaivaa tietynlainen tasapaksuus: bändille tyypilliset koukut ja mielikuvitukselliset riffit loistavat turhan usein poissaolollaan. Lisäksi levyn heikoimmat kappaleet Born In A Rut ja Black Jack laskevat kokonaisuuden keskiarvoa harmillisen paljon. Tästä huolimatta kyseessä on kelpo levy, joka osoittaa Testamentin olevan iästään huolimatta hyvinkin elossa.