THE ALLMAN BROTHERS BAND: Idlewild South

THE ALLMAN BROTHERS BAND
Idlewild South
Mercury

”Veljesjoukkue” murtautui suurempaan tietoisuuteen klassisella livetuplalla Live At Fillmore East (1971), mutta jos sato korjattinkiin sillä, kylvö suoritettiin jo tällä, yhtyeen toisella albumilla (1970), jonka muutamat raidat päätyivät pidempinä ja tiukempina versioina livelevyllekin.

Vaikka yhtye tunnetaan laajalti roots-yhtyeenä ja southern rock -pioneerina, sen ohjelmisto on myös pitkälti kategorisoimatonta. Bändin esitys Hoochie Cootchie Manistä voidaan vielä luokitella bluesiksi, livebravuuriksi jalostunut In Memory Of Elizabeth Reed liippaa jo läheltä jazzia. Midnight Rider voidaan lukea rootsiksi, mutta vuoren kokoinen livejamittelu Mountain Jam taas on luokittelematonta tavaraa.

Sekstetillä oli monia vahvuuksia, ja soolokitaristien Duane Allmanin ja Dicky Bettsin yhteissoitto oli eittämättä yksi. Tässä vaiheessa yhtye ei kirjoittanut paljon omia lauluja, vaan lainasi etenkin live-esityksiin monia blues-standardeja, mitä kuullaan näilläkin levyillä.

Itse Idlewild South -levy kestää vain puolisen tuntia. Viidellä bonusraidalla varustettu levy ja kaksi cd:tä kestävä keikka huhtikuulta 1970 tekevät paketista kiinnostavan arkistopakkauksen levyn blu-ray -audioversion ohella. Siitä huolimatta yhtyeen anti oli vielä nupulla ja se puhkesi täyteen kukkaansa vasta Live At Fillmore Eastilla.