THIRTY SECONDS TO MARS: This Is War

THIRTY SECONDS TO MARS
This Is War
Virgin

Uransa alkuvaiheessa Thirty Seconds To Mars sai vetoapua nokkamies Jared Leton elokuvatähteydestä, mutta paikoin bändin dissaaminen meni täysin överiksi. Puheet näyttelijän sivuprojektista hälvenivät viimeistään bändin breikatessa maailmanlaajuiseen suosioon kakkoslevyllään A Beautiful Lie (2005). Ja nyt, kun Leton elokuvaura on ollut jonkun aikaa laskusuunnassa, mielletään mies ennen kaikkea muusikoksi. Oli niin tai näin, Thirty Seconds To Mars on tullut musiikkimaailman kartalle jäädäkseen.

Thirty Seconds To Marsin kaltainen musiikki leimataan usein turhan heppoisesti ”ostoskeskus-emoksi” tai ”hyvinvointi-angstiksi”, vaikka bändin musiikista löytyy paljon muutakin. This Is Warin tuotantotapa on kieltämättä täyteen pumpattu ja kappaleet useimmiten hiottu liiallisen kimaltaviksi, mutta pintaa syvempi tarkastelu osoittaa, että Leto osaa taidokkaasti pakahduttavien ja dramaattisten melodioiden sorvaamiseen. Nämä kappaleet toimisivat varmasti paremmin pienemmässä mittakaavassa – eikä sitä iänikuista lapsikuoroakaan tarvitsisi ihan joka välissä käyttää.

This Is Warin erikoisuuksiin kuuluu, että levy julkaistiin 2000 erilaisella kannella varustettuna. Siinä on tosifanillakin keräämistä.