TIMBALAND: Timbaland Presents: Shock Value

TIMBALAND
Timbaland Presents: Shock Value
Interscope

Supertuottajien omat levyt ajavat miettimään tekijänsä suhdetta "taiteeseen" ja "viihteeseen", itsellä pidettävään ja vieraille annettavaan. Kootaanko näille turhamaisuusprojekteille ne raidat, jotka eivät ole staroille kelvanneet? Vai säästeleekö esimerkiksi Timbaland parhaat palansa sooloilleen, vaikka samat sävelet Nelly Furtadon taustalla saattaisivat tuottaa satoja tuhansia?

Hinta sille, että a) on päässyt tekemään musaa Missy Elliotille, Justin Timberlakelle ja vastaaville, b) rahaa on tullut ovista ja ikkunoista, on yleensä kompromissien teko. Kaukana ei ole aika, jolloin Timbaland teki uskollisen sidekickinsä Magoon kanssa elliptiset ja epileptiset levyt Welcome To Our World, Indecent Proposal ja Under Construction Part 2 (1997-2003). Se oli ennen kuin pharrell-trippi iski päälle ja Timban piti alkaa tunkea itsensä jokaisen tuottamansa tähtösen videolle.

Timbaland Presents: Shock Value muistuttelee kiitettävästi varhaisvuosista, mutta sortuu myös turhan usein kasvottomaan tusinanytkimiseen. Mukaan ovat päässeet muun muassa kaikki mainitut sekä 50 Cent.