TOKYO POLICE CLUB: A Lesson In Crime

TOKYO POLICE CLUB
A Lesson In Crime
Memphis Industries

Kulmikkaita rumpurytmejä, koliseva bassosoundi ja äkkivääriä jälkipunk-riffejä. Laulajalla sellainen välillä tuskaiseksi yltyvä emo-ääni. Tokyo Police Club on uusi yrittäjä viime vuosina ryöstöviljellyssä genressä. Jonain toisena aikana yhtyeen puolitanssittava indierock olisi voinut kuulostaa tuoreelta, nyt se hukkuu muiden keskisarjan postpunk-perässähiihtäjien massaan.

A Lesson In Crime on eläväisesti soitettu ja sopivan kolhosti tuotettu levy, mutta olennaisin yhtyeeltä vielä puuttuu, nimittäin hyvät biisit. Ikään kuin asiaa painottamaan on takakanteen graafikko tehnyt ratkaisun, jossa kappaleiden Cheer It On, If It Works ja Be Good nimet on painettu suuremmalla fontilla kuin loput. Ne ovatkin ne kolme kappaletta, joissa hyvän soittomeiningin seasta löytyy myös miellyttävää sävellyksellistä koukkua.

Levyn muut viisi teosta tarjoavat hetkessä unohtuvaa välimallin jälkipunkkarointia, joka ei ole varsinaisesti huonoa, mutta ei millään muotoa hyvääkään. Sellaisia kappaleita ei koskaan tule laittaneeksi soittimeen, kun on mahdollista kuunnella niitä oikeasti hyviäkin.