TUOMAS HOLOPAINEN: Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge

TUOMAS HOLOPAINEN
Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge
Nuclear Blast

Don Rosan Roope Ankan elämä ja teot on sarjakuvataiteen helmiä. Teemalevyn rakentaminen sen ympärille on kunnianhimoinen, älyvapaa ja muuten vaan kaukaa haettu idea. Toisin sanoen täydellistä vapaa-ajan puuhastelua Tuomas Holopaiselle. Holopainen jos kuka voi tehdä soundtrackin sarjakuvaan ja vielä selvitä siitä puhtain paperein.

Vaihtelevantasoisten inspired by sitä-ja-tätä -kyhäelmien joukossa The Life And Times Of Scrooge erottuu edukseen. Se on aiheeseensa perinpohjaisesti paneutunut, ajatuksen kanssa ammattimaisesti tehty kokonaisuus. Ja vaikka Don Rosan kuvakerronta onkin yksityiskohtaisuudessaan melkoista progea, Holopaisen musiikki nojautuu muutamaan helposti omaksuttavaan teemaan tehden levystä kokonaisuudessaan varsin miellyttävää kuunneltavaa. Tosin välillä ehkä liiankin harmitonta.

Kohokohdaksi nousee länkkäriteema Into The West banjoineen. Nightwishin ideapankkia sen sijaan hyödyntävät ainoastaan puolenvälin Cold Heart Of The Klondike ja The Last Sled, eikä levy tyylillisesti varmaan istukaan useimpien ennakko-odotuksiin. Onhan se paikoin aika kornikin, mutta hei, se kertoo sentään maailman rikkaimmasta ankasta. Moni hevilevy pohjautuu paljon älyttömämpiin juttuihin.