TUOMIO & KONE: Rokkaa

TUOMIO & KONE
Rokkaa
3rd Rail Music

Kun muut suomiräppärit ovat aikuistuneet paasaamaan vain vaipanvaihdosta, punttisalihommista, vapaasta liikkuvuudesta ja positiivisesta asenteesta, saapuvat Tuomio ja Kone sätkät kädessä ja lenkkarit jalassa pelastamaan tilanteen. ”Dokausläpät ja muut sellaset on ainoot mihin mä alan kantaa ottaa”; tämän Rokkaa-levylläkin vierailevan Reilukerho-kollega Setä Koposen vanhan toteamuksen pohjalta lähdetään ja tykitetään lisäksi painavaa asiaa muun muassa sääntöyhteiskunnastamme (Verboten) ja nykyteknologian kiroista (Syntax Error).

Olarin tehtaalta ei sovi odottaa tiukkoja aikatauluja ja mittavia, viimeisteltyjä kokonaisuuksia. Siihen nähden Rokkaa on ensiluokkainen räppilevy ja virkistävä tuulahdus lähiöiden rennosta elämäntyylistä. Tuomio ja Kone ovat äärimmäisen taidokkaita sanankäyttäjiä pelottavan itsevarmalla ulosannilla, eivätkä albumin taustat hulvattomine sämpleineen ja DJ Tatcin skrätseineen riimien rinnalla kalpene.

Suomen paras rap tulee edelleen Espoon Olarista. Vanhojen mestarien kuosi on kova ja Jeijjo & Nupi ovat valmiina kantamaan soihtua huutaen gyypeleille ”täällä mikään pala!”