Tutulta kuulostava metalliyhteistyön hedelmä – Monissa projekteissa marinoitu kitaristi sai levylleen tunnetun solistin

The Dark Element
The Dark Element
Frontiers

The Dark Element on Jani Liimataisen ja Anette Olzonin yhteisprojekti, joka sai alkunsa heidän levy-yhtiönsä pomon ehdotuksesta. Usein moiset startit saattavat kääntyä väkinäiseksi lopputulokseksi, mutta tämä kaksikko on ottanut tehtävän selvästi miellyttävänä haasteena.

The Dark Element on kappalemateriaaliltaan kaiken kaikkiaan vahvaa riffittelyä ja melodisesti runsasta. Albumia voisi kutsua tietyssä mielessä perinteiseksi, mutta kappaleista löytyy juuri sopivasti uudistushenkistä asennetta kutkutellakseen mielenkiintoa. Sävellysten mahtipontisuus kaipaa rinnalleen tavallista massiivisemman tuotannon, ja myös tässä suhteessa albumi onnistuu. The Dark Elementin kappaleet ovat Liimataisen käsialaa, mutta sävellykset muistuttavat monin paikoin hyvin paljon Olzonin entisen yhtyeen biisivalikoimaa. Esimerkiksi Dead To Me on kuin suoraan Olzonin aikaisilta Nightwish-levyiltä. Itseäni samankaltaisuudet eivät juuri häiritse, sillä hyvälle musiikille on aina tilaa ja tilausta.

Vaikka The Dark Element tarjoileekin hienoja sävellyksiä, suurempi pesäero tyyliseikoissa ei välttämättä olisi kuitenkaan pahitteeksi, sillä joku voi sittenkin närkästyä liian läheisistä suhteista.