VARIOUS ARTISTS: Theme Time Radio Hour With Your Host Bob Dylan – Season 2

VARIOUS ARTISTS
Theme Time Radio Hour With Your Host Bob Dylan – Season 2
Ace

Bob Dylanin Together Through Life -albumin erikoisversioon oli liitetty kokonainen Theme Time Radio Hour -ohjelma. Se on mitä parasta viihdettä: Bob Dylan on valinnut outoja, mutta svengaavia vanhoja biisejä, joiden väliin hän juttelee mukavia omalla ainutlaatuisella äänellään ja sarkastisella tyylillään.

Nyt Ace on koonnut jo toisen tuplalevyllisen Bobin valitsemia lauluja. Löytyy countrya, jazzia, bluesia, folkia, soulia, reggaeta, huumoria, chansonia, doo-wopia, cajunia, mamboa ja rockia. Raja-aidoista Dylan ei sen kummemmin piittaa; hän tunnistaa hyvät biisit ja soittaa niitä aina, jos ne vain valittuun teemaan sopivat. Ajallinen skaala ulottuu The Georgia Crackersin vuoden 1927 Diamond Joesta Jolie Hollandin vuonna 2004 julkaistuun Goodbye Californiaan.

Joukkoon mahtuu paljon todellisia helmiä, joihin ei missään muualla voi törmätä. Minua kutkuttivat muun muassa Swamp Doggin säväyttävä tulkinta John Prinen narkkaritarinasta Sam Stone, Hal Swain & His Bandin aidosti hauska Hunting Tigers Out In India, minkä The Bonzo Dog Band levytti nelisenkymmentä vuotta myöhemmin, cajun-haitaristi Joel Ternierin vetävä versio Richard Thompsonin Tear Stained Letteristä. Jokaisesta laulusta on vihkosessa asiantunteva esittely, ja esipuheen on kirjoittanut Billy Bragg.

Kaikki olisi kunnossa, ellei yhtä puuttuisi – ja se yksi on tietenkin Bob Dylan. Ilman hänen kommenttejaan kyseessä on kuitenkin vain yksi kiintoisa, hyvin toteutettu kokoelma vastaavien levyjen valtavassa massassa.