VIISIKKO: IIII

VIISIKKO
IIII
Svart

Oulusta on tullut aiemminkin hienoja hard­core-pohjaisia yhtyeitä, jotka eivät ole jääneet pikapunkin muotokielen vangeiksi. Viisikko on loistava jatkaja kunniakkaalle perinteelle. Punkin, metallin ja omalaatuisesti rytmikkään rockin ristisiitos tulee kuulijan päälle kuin joukko steroidiraivoisia viiksibodareita nakkikioskijonossa. Viisikko pätkii hippiä käkättimeen säälimättä. Veri lentää, hilse pöllyää ja kanveesissa makaavaa tajutonta monotellaan vielä tarpeettomasti kylkiluihin.

Aiemmin ainoastaan C-kasettina julkaistu IIII on nyt saatavilla vinyyliformaatissa. Apokalyptiset kannet näyttävät leuhkoilta ja jytäkkä soundimaailma jytisee. Viisikon meno on jatkuvasti raju, mutta biisit eivät ole toistensa monisteita. Lyhyt paniikkipunk Paetkaa! tai kierosti svengaava Jumissa rokkaavat aivan eri aseilla. Kahdeksan kappaletta hengästyttävää rytistelyä tuntuvat loppuvan äkkiä ja levyn laittaa mielellään uusintakierrokselle.

Teksteissä on absurdia viehätystä. Masentuneen sekäkäyttäjän puoliapokalyptisia päiväkirjahorinoita muistuttavat sanoitukset huudetaan ilmoille ilman pienintäkään pilkettä silmäkulmassa.