VILLAGERS: Where Have You Been All My Life?

VILLAGERS
Where Have You Been All My LIfe?
Domino

Conor O’Brienin johtama Villagers on tehnyt urallaan tasavahvoja albumikokonaisuuksia, joista viimeisin Darling Arithmetic ilmestyi vajaa vuosi sitten. O’Brien pitää mielellään langat omissa käsissään: vaikka irlantilaisyhtye on viisihenkinen, O’Brien työstää albumit yksin vastaten niin kappaleiden kirjoittamisesta, äänityksistä, kaikista instrumenteista, miksaamisesta ja tuottamisesta.

Tämän auteur-henkisyyden huomioon ottaen lähtöasetelma Where Have You Been All My Life? -livelevyyn on vähintään kiinnostava. Lontoon RAK Studiolla äänitettyä levyä ei varsinaisesti erota livelevyksi, sillä yhtyeen sointi on aina ollut folkin hengen mukaisesti hyvin orgaanista. Kappaleet on myös sekä äänitetty että miksattu ensiluokkaisesti.

Teknisesti ei ole mitään moitittavaa. O’Brienilla on kepeään folkiin tarvittava falsetti, bändi soittaa yhdessä moitteetta ja katkeransuloiset kappaleet ovat kuin oppikirjasta. Ilmiselvä verrokki löytyy Bright Eyesista (auteurhenkeä ja laulajan etunimeä myöten), mutta Villagers ei tarjoa mitään oivallettavaa tai sisuskaluja muljauttavaa kuulijalleen.