THE VINTAGE CARAVAN: Voyage

THE VINTAGE CARAVAN
Voyage
Nuclear Blast

Jos kahdeksan vuotta vanha bändi sekoittaa Led Zeppeliniä, Creamia ja Deep Purplea siististi yhteen, orkesteri on kotoisin Islannista ja tyypeillä ikää parinkymmenen korvilla, on täysin selvää, että pojat ovat käyneet isin levykokoelmalla useamminkin kuin kerran ja trio on sisäistänyt kuulemansa paremmin kuin hyvin.

Yhtye lähestyy 60- ja varhaisen 70-luvun proggressiivista ja klassista rockia erittäin autenttisella fiilistelyllä aina soittamisesta levyn tuotantoon saakka. Voyage kuulostaa siltä kuin bändi olisi siirretty aikakoneella nykyhetkeen, ja kun bändi hallitsee tyylilajinsa näinkin alkuperäisen kuuloisesti, orkesterilta ei osaa jäädä kaipaamaan minkäänlaisia pienimpiäkään viittauksia modernista musiikista. Todennäköistä on, että trion kappaleet ovat läpisävellettyjä, mutta studiossa on tavoitettu ällistyttävä improvisaatiota mukaileva tunnelma. Voyagelta on helppo aistia yhtyeen innostus asiastaan, ja tämän johdannaisena kappalemateriaalissakin on reilu satsi biiseihin istuvaa raikkautta.

The Vintage Caravan on liikkeellä vilpittömän innostuksen siivittämänä, ja lopputulos on erinomainen esimerkki siitä, miten musiikin ajattomuus voi ilmetä.