VOLBEAT: Guitar Gangsters & Cadillac Blood

VOLBEAT
Guitar Gangsters & Cadillac Blood
Mascot

Jurassic Rockin yleisön Eläkeläisten ja Stonen huimien settien jälkeen lopullisesti pähkinöiksi murjonut tanskalaisihme Volbeat on räjähdysmäisessä nousussa. Se on yksi ennakkoluulottomimmista metallin liepeillä kuljeksivan rockin esittäjistä tällä hetkellä ja yksi nimenomainen piirre tekee siitä erityisen tarkkaan seurattavan: levyillä on poikkeuksellisen riehakas ja iloinen meininki.

Volbeatin kolmas levy on kiivasta, rullaavaa, humoristista ja täydellisen tarttuvaa rockin vatkausta. Guitar Gangsters & Cadillac Blood iskee silmää rockabillylle, kantrille, 50 vuoden takaiselle rock’n’rollille ja kumartaapa se vielä Metallicallekin sanojen ja sävelten myötä. Laulaja Michael Poulsenin tavaramerkiksi noussutta vilkkaasti pulputtavaa sana-akrobatiaa, yhden miehen pulinapajaa sivutaan levylläkin, vaikka se livenä saa enemmän tilaa ja huomiota. Miehen ääntä ja laulutapaa on niitattu Danzigiin ja Elvikseen, mutta Hetfieldin nimikin on syytä esiin nostaa.

Guitar Gangstersilla monipuoliset vaikutteet sulautuvat oman näköiseen, hirmuisella teholla kulkevaan rockin, jota on helppo kuunnella. Kun levyn lyö iPodiin, musiikkilajiksi välähtää ”ei luokiteltavissa”. Niin kuvaavaa.