VON HERTZEN BROTHERS: Experience

Arvio julkaistu Soundissa 10/2001.
Kirjoittanut: Asko Kauppinen.
Yleisön silmissä von Hertzen Brothers Experiencen toteutuminen on jo vuosia ollut vain ajan kysymys. Jonne, Kie ja Pide ovat levyttäneet albumillisen musiikkia itselleen, ja kosketuksessa on tervetullutta henkilökohtaisuutta ja luonnollista lämpöä - ja harmillisen paljon logiikkaa.

Arvio

VON HERTZEN BROTHERS
Experience
Zen Garden

Yleisön silmissä von Hertzen Brothers Experiencen toteutuminen on jo vuosia ollut vain ajan kysymys. Jonne, Kie ja Pide ovat levyttäneet albumillisen musiikkia itselleen, ja kosketuksessa on tervetullutta henkilökohtaisuutta ja luonnollista lämpöä – ja harmillisen paljon logiikkaa.
Vaikka Experienceä on ehditty luonnehtia soittajalevyksi, sen luonne ei itse asiassa ole aivan niin selkeä. Hengittävä materiaali on sielukkuudestaankin huolimatta perinteisessä mielessä niin kaavamaista ja perustavanlaatuista, että se ei varovaisissa käsissä taivu erityisiin sfääreihin. Yhtye lähestyy omaa musiikkiaan hienolla varauksella, silkkihansikkain.
Veljesten kevyt pop-psykedelia, klassiset nuoruuden vaikutteet ja intohimoinen suhtautuminen musiikkiin valavat albumille vankan pohjan, joka kantaa päällään raskasta kuorta ja pinnallisia viittauksia eksoottisiin suuntiin; intialainen musiikki on vain yksi monista mahdollisista turistirysistä rock-kartalla. Tavallaan Hertzenin veljekset ottavat levyllä omasta kasvustaan mittaa. Albumina Experience on tarkoituksenmukainen, moitteeton ote veljesten kolmen vuosikymmenen musiikillisesta jatkumosta. Kolme tähteä on yhtä lailla looginen valinta, von Hertzenin veljeksillä kun on huomattavasti hienompiakin levyjä. Ne syntyvät jahka kypsyvät. 

Lisää luettavaa