Arvio: Von Hertzen Brothersin livelevyllä soitto on timanttia mutta soundipolitiikka ei

Arvio julkaistu Soundissa 3/2024.
Kirjoittanut: Aki Nuopponen.

Arvio

Von Hertzen Brothers
Live At Tavastia
DoingBeing

Tuntuu kuin siitä olisi vain hetki, kun Von Hertzen Brothers julkaisi ensimmäisiä levyjään. Oikeasti veljesbändi on luonut jo kokonaisen tuotannon, joka on kulkenut matkan massiivisista proge-eepoksista suoraviivaisempiin rock-albumeihin ja takaisin. Tämän ympyrän sulkeutuminen on mainio paikka julkaista livealbumi.

Live At Tavastia sisältää 78-minuuttisen keikan, ja en liioittele yhtään, kun sanon että tällä tallenteella ei kuulla yhtäkään huonoa kappaletta. Veljekset ovat osanneet koota tuotantonsa huikeimpia sävellyksiä yhdelle keikalle, bändin soitto on silkkaa timanttia ja laulumelodiat ovat makeaa hunajaa, ihan kuten aina heidän keikoillaan.

Von Hertzen Brothersin ensimmäiseksi livealbumiksi Live At Tavastia ei tee täyttä kunniaa tälle kaikelle. Kuvaton äänitallenne on tyydyttävä kokemus, parhaimmillaan jopa hurmoksellinen, mutta sen etäisen oloisella soundilla ja ilmeisen tarkoituksellisella tunkkaisuudella on varmasti pyritty raa’an live-energian ikuistamiseen, mikä ei ihan toimi.

Viiden tähden Von Hertzen Brothers -livetallenne olisi kruunattu teräväpiirtokuvalla, bändin musiikkiin sopivalla visuaalisuudella ja kirkkaan täyteläisellä tuotannolla. Siksi Live At Tavastia on vain ihan hyvä levy.

Lisää luettavaa