Palikat uuteen järjestykseen – Von Hertzen Brothers määritteli itsensä uudelleen

Arvio julkaistu Soundissa 9/2017.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Von Hertzen Brothers
War Is Over
Mascot

Von Hertzenin veljekset ovat uutukaisellaan sekä etsineet musiikillista kipinäänsä että pyrkineet määrittelemään itsensä uudelleen. Ollaan siis yhtä aikaa kiinni ytimessä sekä uuden alun kynnyksellä, mikä tarkoittaa muun muassa kokoonpanon riisumista alkupisteeseen eli pelkkään veljeskolmikkoon. Trioa kuitenkin vahvistettiin myöhemmin vielä Approach-läpimurtolevylläkin rumpaloineella Sami Kuoppamäellä. Lisämaustetta mukaan tuo lisäksi HIM-kiipparisti Burton yhden biisin vierailullaan.

Lopputuloksena syntynyt War Is Over onkin progesävyistään tunnetun bändin mittarillakin aiempaa progressiivisempi. Musiikillinen kunnianhimo näkyy selkeiden ”koko kansan VHB” -radiohittien poissaolona, vaikka tarttumapintaakin toki löytyy: on koukkuja ja isoja kertosäkeitä, yksikään biisi ei ole liian vaikeaselkoinen ja levy kestää useita kuuntelukertoja. Vaikka ydin onkin saatu esiin, ei tässä ulkopuolisen korvissa lopulta olla kovin paljoa luotu nahkaa uudelleen. Tutut rakennuspalikat on vain laitettu uuteen, mielenkiintoiseen järjestykseen.

War Is Overilla lienee suurin merkitys tekijöille itselleen, ja se tuskin avaa uusia ovia. Mutta ei vakiintuneiden kuulijoidenkaan tarvitse pettyä.

Lisää luettavaa