WALTARI: Radium Round

WALTARI
Radium Round
Edel

Virtaviivaiseksi hiotun Space Avenuen ja levy-yhtiön vaihdoksen jälkeen Waltari valmistautuu uuteen tuhatlukuun edellistä rönsyilevämmällä työllä. Hiili Hiilesmaan kanssa hengittävästi tuotettu Radium Round painottaa Kärtsyn pop-melodioita, jotka tarttuvat päähän erittäin tehokkaasti.
Back To The Bottom avaa pelin Jeannette Olsonin Ameriikan malliin kajahtavalla lauluintrolla lähteäkseen sitten jyskyttämään turhan MTV-mäiseksi ohjelmoidulla jyskeellä. Melodia on kuitenkin hyvä ja biitin tylsyyttä kevennetään avarilla konejousibreikeillä. Every Bad Day rokkaa maanläheisemmin, pienin kansanmusiikkimaustein. Speed-taonta, bass'n'drum-rytmit, rap ja nätti melodia kohtaavat Broken Bizarressa. Pelimannimeininki viedään suurkaupunkiin rapaten Power of Thoughtsissa murhaavan nimisävelmän nykiessä itsensä täysiverisellä jungle-rytmillä ja vastustamattomasti kiertyvällä kertosäkeellä bluesahtavia riffejäkään unohtamatta. Se on Waltaria parhaimmillaan. Kauneimmillaan bändi esittäytyy Atom Angelilla, psykedelisesti surisevalla Love Rocketilla ja juhlallisella4000 Yearsillä, jonka upea melodia antanee säväreitä Neljälle Ruusulle ja Don Huonoille. The Planissa soivat itämaiset huilut.
Filosofisemmalla tasolla levyn parasta antia on sen häpeilemätön valoisuus. Waltari ei usko siihen omissa traumoissa möyrimiseen mitä metalli/industrial-osastoissa aina tarjotaan "tosi meininkinä". Radium Round tarjoaa tervettä järkeä hienojen melodioiden ja huiman energian kanssa. Se on oiva yhdistelmä!