WOJCIECH: Monstrolento

WOJCIECH
Monstrolento
M.dulor

Turkulainen Wojciech on kotoisen vaihtoehtopopin pieniä suuria yhtyeitä, joiden musiikki synnyttää vaikutelman puhtaasta luovuudesta ilman kaupallisia tavoitteita. Wojciech on ensialbumistaan Ystävät, toverit (2004) lähtien elänyt tyystin omassa maailmassaan – niin  sisäisessä kuin ulkoisessakin.

Kun Wojciechin kappaleiden yllä Monstrolennollakin soljuu ja leijuu Jari Oisalon hentoudellaan Eurooppa 3 -yhtyeen V.V. Riihiluoman ja Aknestikin Jukka Takalon mieleen tuova laulu, niin käsillä on jälleen salaperäistä, hellää progressiivisuuttakin lähestyvää ainutkertaisuutta. Biisien lyriikallinen arvoituksellisuus vain lisää Wojciechin viehätysvoimaa.

Huomenta, taivaallinen pallo -kappaleella olisi potentiaalia taipua Musenkin käsittelyyn. Itse Monstrolento on preparoituine lauluineen pikemminkin wojciechläinen musiikkitermi kuin lentävä hirviö. Ilmakuvien kuulaus ei kaipaa kuvatekstejä ja Pahoilta koneilta -kappaleessa on muuta materiaalia ankarampana rockinstrumentaalina hidas mutta sitäkin tehokkaampi riffin.

Wojciech jatkaa ansiokasta luomistyötään saralla, jolla ei ole kilpailijoita likimainkaan ruuhkaksi asti.