WOJCIECH: Tähtiöitä

WOJCIECH
Tähtiöitä
Plastic Passion

Soinniltaan Wojciechin lempeää americanaa miellyttävämpää musiikkia on hankala kuvitella. Tähtiöitä-albumi soi kuin sumun läpi, mutta silti rikkaasti ja monipuolisesti sovitettuna. Satutunnelmien värittämisessä satunnaiset kellopelit, haitari ja vetopasuuna merkitsevät paljon.

Huipputyön aineksia on myös Jari Oisalon luontoaiheisissa tieteisteksteissä. "Soitan levälavalla vesikitaralla/pyöriäiskuoro laulaa taustalla" -tyyliset säkeet luovat levylle niin vahvan yleisfiiliksen, että pölyisesti puhiseva versio Chrisse Johanssonin tekstittämästä Syysunelmasta rikkoo lumouksen jo erilaisella sanastollaan ja tematiikallaan. Omassa materiaalissa pitäytyminen olisi ollut oikea valinta – paitsi jos lainan tarkoitus on kalastaa radiosoittoa.

Sitten keväällä ilmestyneen Ystävät, toverit -levyn turkulaisryhmä on selvästi bändittynyt, muuttunut äänittelyprojektista yhteispelin taitavaksi yksiköksi. Albumien julkaiseminen puolen vuoden välein ei ole nykyisin yleistä, mutta onneksi pienyhtiöiden suojissa yhtyeillä on mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Vaikka syys-ep:stä albumiksi kasvanut Tähtiöitä osoittautuisi välityöksi, on se tärkeä astinlauta seuraavalle tasolle.