ZERO NINE: IX

ZERO NINE
IX
Poko Rekords

Legendaarisen Zero Ninen uusi levy on selvästi tarkoitettu bileisiin, alkaahan se perin käyttökelpoisella perjantailausahduksella ”Let´s get totally stoned today.”

Bändi on heittäytynyt oikein tuotteliaaksi. Muutaman edellisen levyn välissä aikaa ehti kulua kahdeksan vuotta, mutta nyt yhtye on liikkeellä, kun N. E. Filesistä on vierähtänyt vasta viisi vuotta. Zero Nine onkin bändi, joka tekee levyn silloin, kun sitä itseään sattuu huvittamaan.

Muutamalla edellisellä kiekolla Zero Nine on ollut selvästi rockvoittoisempi kuin 80-luvulla, jolloin yhtye kuului Suomen hevibändien eturiviin. IX:n aloitusraita Totally Stoned ounastelee puhdasoppisen suoraviivaista rocklevyä, mutta bändi lähestyy onneksi laajemmalla skaalalla. Niinpä tarjottavaa löytyy sellaisellekin, joka ei niin kovin innostu vaikkapa blues-slovareista.

Tuoreella kiekolla bändi virittelee hevimpiäkin tunnelmia Thunder’s Callingin ja Full Reactionin muodossa, ja tanakkaa riffiä irtoaa aivan 80-luvun malliin. Mahtaako se tietää lisää töitä Zero Ninelle, kun kasarihevi taas kiinnostaa.