Black Midi, Koisjärven Disko, Blood Orange ja monia muita – Parasta juuri nyt tarkastelee tähänastisen kesän satoa

Tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolista tarkastelee kesän tähänastista satoa.
16.7.2019 20:10

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Lontoolaisbändi Black Midi ennätti ensimmäiselle Suomen-vierailulleen kesäkuun alun Sideways-festivaaleille jo ennen kuin bändin debyyttialbumi saatiin ulos uunista. Juhannuksen alla julkaistu Schlagenheim on kerännyt osakseen kiitosta ja voi hyvällä syyllä odottaa, että tästä omaa – varsin kimuranttia tietään, genrejä väistellen – kulkevasta poppoosta kuullaan vielä.

Nummelalaisen Koisjärven Diskon nimi on bändin kertoman mukaan napattu ladon seinään maalatusta ja sittemmin jo legendaariseksi muodostuneesta graffitista. Yhtyeen Katariina-singlellä agraari hiekkakuoppakantri yhdistyy 70-lukulaiseen diskopoljentoon. Kappale kauneinta hylättyjen huoltoasemien, kallellaan seisovien latojen ja särkyneiden sydänten Suomea.

Dev Hynes on kulkenut pitkän tien dance punk -yhtye Test Iciclesista ja Lightspeed Champion -nimisen folk pop -vaiheensa kautta Blood Orangeksi. Elokuussa Flow’ssa nähtävä visionääri pisti viime viikolla uunituoreen Angel’s Pulse -mixtapen, jolta löytyvä Dark & Handsome vain kasvattaa nälkää artistin tulevaa Suomen-visiittiä kohtaan. Hynesiä ei ole turhaan kutsuttu yhdeksi 2010-luvun tärkeimmistä tuottajista.

Helsinkiläinen Matara yhdistää rouheaa kitarointia vaivattomaan grooveen ja ripaukseen psykedeliaa. Bändi uskaltaa verrata soundiaan siihen kuin Soundgarden ja Kingston Wall paiskaisivat kättä. Mene ja tiedä, ainakin yhtyeen uusi The Last Straw -sinkku kuulostaa lupaavalta.

Tältä viikolta soittolistaltamme löytyvät myös Snail MailLocal Al, positiivisuuden mestarina tunnettu Stepa, indie-tulokas Neiti Olga, odotettua uutta musiikkia julkaissut Bon Iver, Autiomaan kantriherrasmiehet sekä monia muita vanhoja tuttuja ja tuoreita tuttavuuksia.

Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä Soundin viikon 29 Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa