”Haamu on aina siinä, mutta lopulta se on pakko ajaa tiehensä” – Parasta juuri nyt -listan vieraana Kanerva

"Olen tullut rohkeammaksi sähkökitaran kanssa ja ottanut harppauksen pois luomuisuudesta ja folkista. Modernimpi, rytmisempi ja popimpi ote kiinnostaa."
7.5.2019 11:49

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Vuoden 2018 kevättalvesta Paritanssi-debyyttikokopitkänsä julkaissut Kanerva esittäytyi yleisölle folk-soundillaan, joka yhdistettynä rehelliseen tarinankerrontaan löysi itselleen ystäviä monelta suunnalta. Kuluneen talven aikana Kanerva Pasanen esitteli itsestään aivan uusia puolia raikkaan kepeällä Fitbit-singlellä ja sitä seuraava Aaverakkaudet tekee tietä laulaja-lauluntekijän syksyllä kuultavalle kakkosalbumille. Soundin lukijoiden pitääkin siis kuulla, mitä Kanervalle kuuluu ja miten Kanerva 2.0 etenee.

– Tein ensimmäisen demon akustisella kitaralla joskus viime syksynä. Sointukierrosta tuli heti sellainen kehää kiertävä, aavemainen tunnelma joka johti itse aiheeseen. Mieleen tuli elokuvallinen kohtaus, kun nurkassa seisoo menneisyyden rakkaus, joka tarkkailee mua samalla kun teen keittiössä voileipää. Tavallaan haluaisin että haamu on aina siinä, mutta toisaalta lopulta se on pakko ajaa tiehensä. Haikeus ja pieni kipu oli se tunne jotain hain takaa, Kanerva Pasanen kertoo Aaverakkaudet-biisin syntytarinasta.

– Kun tätä treenattiin ekaa kertaa bändin kanssa, rumpali Thomas mainitsi muistaakseni Franz Ferdinandin ja ehdotti tuollaista viileää tanssikomppia. Lopputuotannon tein pitkälti itse, sain kokeilla sinne kaikkea kivaa yhdessä miksaaja Joonas Saikkosen kanssa, soitin moogia ja kitaraa. Sinkusta tuli juuri niin hyvä kuin toivoinkin ja se antaa osviittaa uudesta albumista.

Mitä olet tehnyt sitten Paritanssin? Mitä on muuttunut?

Paritanssin jälkeen olen keikkaillut ja tehnyt uusia lauluja, kirjoittanut tekstejä muillekin. Olen tullut rohkeammaksi sähkökitaran kanssa ja ottanut harppauksen pois luomuisuudesta ja folkista. Modernimpi, rytmisempi ja popimpi ote kiinnostaa. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut rakkaita soittoystäviä, ollut tosi onnellinen ja välillä turhautunut riippuen mistä tuulee bisneksessä.

Mitä kuluvan vuoden aikana on vielä luvassa? Onko uusi kokopitkä jo valmisteilla?

– Toinen levy tulee ulos syyskuun lopussa ja sen julkaisukeikka on 4. lokakuuta Superwood-festivaaleilla. Eli levyä tehdään nyt koko kevät ja kesä. Syksyllä keikkaillaan toivottavasti mahdollisimman paljon ja bändiin on tulossa uusi jäsenkin. Sitä ennen päästään soittamaan muun muassa Sidewaysiin nyt kesäkuussa, mikä on siistiä. Loput ajasta aion tehdä puutarhatöitä.

Kanervan ohella tämän viikon Soundin Parasta juuri nyt -soittarilta löytyvät Yhden syyn nimeen vannova Mira Luoti, se toinen Gallagher eli tietenkin Noel Gallagher yhdessä High Flying Birds -kokoonpanonsa kanssa, kolmatta albumiaan valmisteleva Sans Parade, raskaan rockin ja modenrin punkin nimitekijöistä koostuva The Damned ThingsAbiristeilylle lähtevä Tähtiportti sekä monia muita. Ota soittolista haltuun alta!

Toukokuun ensimmäinen Soundin Parasta juuri nyt -soittolista näyttää tältä:

Lisää luettavaa