Kalevalaa, elokuvallista soundia ja juurevan synkkää metallia – Sukella juhannusviikon Parasta juuri nyt -soittarin saloihin

Virittäydy juhannukseen raikkaimpien uutuusbiisien tahdissa. Mukana muun muassa kuvan Dallas Kalevala.
19.6.2018 17:53

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Pari vuosikymmentä takaperin Harjavallassa muusikon uransa startannut Ville Malja tunnetaan laajalti leimallisesta lauluäänestään ja pettämättömästä melodiatajustaan. Pari vuotta takaperin Malja muusikko liittoutui toverinsa Jussi Matikaisen kanssa ja perusti Dallas Kalevala -nimisen elektronisen rock-duon, joka on ahkerasti valmistellut debyyttialbumiaan akselilla BerliiniKokemäkiReykjavíkSuomenlinna.

Reilu viikko takaperin yhtye julkaisi tuoreen Victimizer-singlensä, jonka kannessa komeilee mikä muukaan kuin hymypoikapatsas sirkkelin terä päässään. Kansiratkaisu kuvastaa yhtyeen tinkimätöntä visiota mitä parhaimmalla tavalla. Nokkamies Malja kuvailikin kuluneena keväänä bändin Facebook-sivuilla tulevaa levyä seuraavasti:

– Tästä ei tule 3/5-levyä. Sinä joko vihaat tai rakastat sitä. Kappaleet ja niiden soundit ovat jotain täysin erilaista. Rakastan tunnetta, kun et tiedä onko tekemäsi kama täysin roskaa vai oletko tekemässä jotain raikasta ja mielenkiintoista. Se on pelottavaa, mutta kiehtovaa, Malja valotti maaliskuussa yhtyeen albumin valmistelua.

Mikäli Victimizeria on uskominen niin luvassa on raikasta ja mielenkiintoista. Jäämmekin siis odottamaan Dallas Kalevalan tulevia aikaansaannoksia. Mietitte varmaan milloin se Lapko mainitaan?

Jos olet seurannut Soundin Tarkkailuluokka-juttusarjaa kuluvan vuoden aikana, helsinkiläinen Pastis saattaa olla sinulle jo nimenä tuttu. Mikäli näin ei ole ja 1990-lukulaisen brittipopin henki elää sinussa, suosittelemme ottamaan tämän poppoon haltuun. Ranskalaisen anisviinan mukaan nimetty yhtye (lue täältä jutustamme miksi) julkaisi alkuvuodesta Four Stories -EP:n ja tuli pian napatuksi Stupido Recordsin artistiperheeseen. Viisikko on selvästi kovassa terässä, sillä tuore Amazon-sinkku tarjoilee esimakua syksyllä päivänvalon näkevältä kokopitkältä.

Mikä synkkä, juureva ja saapuu Joensuuhun? Tämä ei ole vitsi: sveitsiläinen black metalia ja negrospirituaaleja sekoitteleva Zeal & Ardor saapuu tämän vuoden Ilosaarirockiin ensimmäiselle Suomen-vierailulleen ja julkaisi juuri sopivasti ennen kesän festivaalikautta toisen kokopitkänsä. Billie Holidayn legendaarisen kappaleen suuntaan nimellään nyökkäävällä Stranger Fruit -albumilla Zeal & Ardorin primus motor Manuel Gagnoux venyttää soundiaan yhä raskaampaan suuntaan vieden tyyliään samalla yhä syvemmälle roots-musiikin sfääreihin. Albumin parhaimmistoon ja yhtyeen soundin kirkkaimpiin esimerkkeihin kuuluu soittolistaltamme löytyvä Servants, joka sopii paremmin kuin hyvin sateisen juhannuksen tunnelmointiin.

Parasta juuri nyt -soittolistalta löydät tällä viikolla viileitä uutuuksia myös elokuvallisempaan suuntaan kelkkansa kääntäneeltä Colorbluelta, pyörryksiin puhutuksi tulemista toivovalta M:lta, julkisia kulkineuvoja anarkistisesti hyödyntävältä Ydinperheeltä, Iso-Britannian räkäisen noisepunkin lähettiläiltä Slavesilta sekä viime vuosikymmenen kirkkaimpiin indietähtiin kuuluneelta Interpolilta.

Juhannusviikon 2018 Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista näyttää seuraavalta:

Lisää luettavaa