Sähköistä tunnelmaa ja elektronista rockia – Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä kesäkuun ensimmäinen Parasta juuri nyt -soittolista

Kokosimme jälleen kappaleista tuoreet ja ajankohtaiset, niin kauniit kuin rohkeatkin.
5.6.2018 18:53

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä aktiivisemmin toiminut Ultramariini teki kesäkuun alussa paluun uudistuneella kokoonpanolla. Sinisen sävyn mukaan nimetyn bändin ollessa tauolla keulamies Matti Johannes Koivu on tehnyt ansiokasta uraa laulaja-lauluntekijänä. Yhtye kertoi tuoreen Sointu-kappaleensa julkaisun yhteydessä, että bändin kokosi takaisin yhteen ystävyys ja inspiroituminen omasta ”ainutlaatuisesta näkökulmasta musiikintekemiseen”. Syksyllä luvassa on Ultramariinin uran viides albumi sekä kuuden keikan mittainen rundi.

Jukka Nousiainen on ollut kuluvan vuosikymmenen aikana suomalaisen omaehtoisen rockmusiikin kentällä vahvasti esillä niin RäjäyttäjienJytämimmien kuin soolouransa tiimoilta. Uusimmassa Soundi-numerossa uunituoreen kolmannen soololevynsä tiimoilta haastateltu Nousiainen ottaa uutuudellaan kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin, ui sulavasti jytäbluesin meressä ja flirttailee iskelmän kuin kraut rockinkin suuntaan.

Nousiaisen Ei enää kylmää eikä pimeää -levy sai kriitikkomme Hannu Linkolan ymmärtämään ”renttumaisesta habituksesta” tunnettua artistia uudella tavalla. ”Jokainen ääni puhuu, tottelee, osuu vaistomaisesti oikealle paikalle. Ja äänten yhteisväreily karkaa ainutlaatuiselle taajuudelle, jossa soitto, tunne ja kerronta ovat erottamattomasti yhtä”, Linkola kirjoittaa arviossaan.

Elektronista rockia listallamme tarjoilevat päiväunien ja painajaisten tasapainotteleva Sara, kolmannen levynsä julkaisuun valmistautuva brittilupaus The 1975 sekä kotoinen Le Roi, joka käsittelee uudella Puhdasta kultaa -sinkullaan oman vuonna 1987 syntyneen ikäpolvensa asemaa lamakauden lapsina.

– Elämä ei aina kohtele kaikkia samalla tavalla. Nykyajan nuorisoa hehkutetaan heidän itsevarmuudestaan ja heidän kyvystä olla voittajia. Mitäpä jos nykynuoret olisivat syntyneet ylikuumenevan talouden ja pian tulevan laman keskelle? Mitä heille sitten olisi käynyt? Le Roin Eero Salonlahti pohtii sinkusta julkaistussa tiedotteessa.

Mitä muuta saisi olla? Listalta löydät myös raikkaita ja ajankohtaisia kipaleita GorillaziltaTyrantilta, uransa toistaiseksi kokeellisimman levyn julkaisseelta GhostiltaWelshly Armsilta sekä Atomirotalta.

Näin soi Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 23:

Lisää luettavaa