Kitaroiden kiillotusta kuumassa kesäyössä – Parasta juuri nyt -soittolistalla tuoreita kappaleita genreen takertumatta

Viikate, Polanski, Slash, Fucked Up...
31.7.2018 20:42

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kouvostoliittolainen Viikate on jo vuosien ajan hallinnut peliä, johon vain harvat pystyvät: kuulostamaan erehtymättömästi omalta itseltään. Kaarle ja kumppanit ovat dominoineet lajinsa ainoana rautalankametallin epätodennäköistä ja uniikkia alagenreä. Heinäkuun loppupuoliskolla kaihoisa nelikko julkaisi nelibiisisen Tuulenhuuhtomat-EP:n, jonka nimikkokappale löytyy tällä viikolla aivan soittolistamme alusta.

”Tosiasiassa nämä tarinat ovat kyllä niin umpisolmussa, ettei niitä auki saa mutta jos löystyttäminen jeesaa, niin mikä ettei! Nimikappale on hittivetoinen ja puhdas kunnianosoitus kaikille, joille ei koulussa opetettu sanaa ”luovuttaa”. Elämän arpakuution silmäluku on sivuseikka, oleellista on mistä suunnasta sitä katsoo”, solisti Kaarle kuvailee Tuulenhuuhtomia.

Tuoreelta extended playltä löytyy paitsi perinteikkään ulvovia rautalankakieliä, mutta myös urkuja, jotka herättävät ajattelemaan ovatko Viikatteen veikot kuunnelleet kansansuosiota nauttivaa aavetta, Ghostia. Heti EP:n julkaistuaan kouvolalaiset suuntasivat kotimaan kiertueelle, joka nähdään tällä viikolla Lahden Möysällä (perjantaina 3. elokuuta) sekä Karvian Karviapäivillä (lauantaina 4. päivä).

”Olemme käyttäneet koko kesäloman kitaroiden kiillotukseen. Enää pitäisi löytää joku, joka voisi virittää ne. Ja muistakaa, että päivä voittaa aina yön. Paitsi kesäyön. Keikoilla nähdään”, yhtye lähettää terveisinä vähiin käyvään heinäkuuhun.

Guns ’N Rosesin comeback-kiertueen valtaisan suosion jälkeen rock-maailma jäi jännittämään, josko Axl, Duff ja Slash olisivat suuntaamassa yhteistuumin studioon. Menneenä keväänä ei saatu ainakaan vielä uutta Gunnari-musiikkia, mutta sentään oiva Appetite For Destructionilta syystä tai toisesta pois jäänyt Shadow Of Your Love. Se silinteripäinen kitarasankari on kuitenkin ehtinyt studioon ja viime viikolla maailma sai osakseen uutta musiikkia Slashin, Myles Kennedyn ja The Conspiratorsin taholta.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Polanski on viime aikoina ollut enemmän tapetilla laulajansa Anttoni ”Anthony” Pikkaraisen Flat Earth -yhtyeen vuoksi. Flat Earthin debyytin odotellessa julkaisuaan myös Polanski on ehtinyt aktivoitumaan ja tulevalta kakkosalbumilta on saatu jo toinen maistiainen Through-sinkun muodossa. Mantramaisesti etenevä kappale perustuu muuten pitkälti yhdelle kuviolle. Lue lisää täältä!

Tämän viikon soittolistalta löytyvät myös monimuotoisesta hardcorestaan tunnettu Fucked Up, haikean melodinen Kaupunginorkesteri,  pari vuotta takaperin Soundin Nuorissa ja raikkaissa esitelty – yhä nuori ja raikas – Roan sekä hirviön luonut Hello Operator.

Tältä kuulostaa Soundi: Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 31:

Lisää luettavaa