Kitarakuninkaita ja kotimaista ”pusukikkeliheviä” – One Desiren Sunnuntaisoittarilla hard- ja aikuisrock-herkkuja moneen lähtöön

Mahtuipa mukaan pari aivan villiä korttiakin.
2.4.2017 19:40

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Eponyymillä debyyttialbumillaan Lassi Linnolaamme kolmen tähden edestä liikauttaneen One Desire -orkesterin kitaristi Jimmy Westerlund ja rumpali Ossi Sivula latasivat Sunnuntaisoittarin täyteen toinen toistaan juust juurevampia kappaleita, joiden inspiroimana suomalaispumppu lättyään leipoi.

Antaa herrojen perustella:

OSSI

Mötley Crüe: Don’t Go Away Aad (Just Go Away) (albumilta Dr. Feelgood, 1989)

Yksi teinivuosien suosikkibändeistä. Niiltä nyt tällainen vähän kevyempi ”kesäbiisi”.

FM: Shot In The Dark (ep:ltä Only Foolin’, 2012)

Ozzy Osbourne teki tästä ison hitin, mutta näin se alun perin meni.

Brother Firetribe: One Single Breath (albumilta False Metal, 2006)

Kotimaista pusukikkeliheviä parhaimmillaan! Tämä on tuoreen Sunbound-levynsä juuri julkaisseen kestosuosikki-orkesterini ensimmäiseltä pitkäsoitolta. Timanttia! By the way: mahtavaa jakaa lava näiden herrojen kanssa Tampereen Pakkahuoneella 13.4.

”Tätä ja muita tältä bändiltä kuunneltiin ihan hulluuteen asti, kun kehiteltiin ajatusta One Desiresta tämän vuosikymmenen alussa.”

Survivor: Didn’t Know It Was Love (albumilta Too Hot To Sleep, 1988)

Tätä ja muita tältä bändiltä kuunneltiin ihan hulluuteen asti, kun kehiteltiin ajatusta One Desiresta tämän vuosikymmenen alussa.

Skid Row: I Remember You (albumilta Skid Row, 1989)

Yksinkertaisesti kaikkien aikojen paras rockballadi. Ei mitään kysyttävää.

JIMMY

Toto: Kingdom Of Desire (albumilta Kingdom Of Desire, 1992)

Hieno raita. Voiko rummut levätä niin paljon kuin tässä? Isot, mutta orgaaniset soundit sekä uskomaton tuotanto ja miksaus. Asialla maailman paras miksaaja Bob Clearmountain. En käsitä, miten tällaisen kokonaisuuden voi saada aikaiseksi. Avaruusolentoja koko ryhmä.

”Katyn ja Maxin approach lauluraitaan on inspiroinut mua pian 10 vuotta.”

Katy Perry: Teenage Dream (albumilta Teenage Dream, 2010)

Tähän kävisi melkein mikä tahansa biisi Katy Perry + Max Martin -kombolta. Mutta otetaan nyt Teenage Dream. Katyn ja Maxin approach lauluraitaan on inspiroinut mua pian 10 vuotta. Täydellisyyden graali.

Pink Floyd: High Hopes (albumilta The Division Bell, 1994)

Jos saisin yhden toiveen, niin toivoisin, että levyt voitaisiin tehdä tällaisella otteella vielä vuonna 2017. Härregud millä asenteella tää on väännetty. Ei mikään ihan iltapäiväheitto studiolla; kaikki on just paikoillaan, mutta elää. Maailma kaatuu, kun tällaista kuuntelee parin viinilasin jälkeen.

Pat Metheny: Last Train Home (albumilta One Quiet Night, 2003)

Huh huh…, kitaran kuningas. Tämä soundi, touch ja melodia. Karvat nousee niskassa jo, kun ajattelenkin tätä biisiä. Tämä tuo mieleen omat Los Angeles -aikani. Tätä kuunneltiin paljon West Hollywoodin kämpässä vuonna 2008, kun oltiin nuoria ja vihreitä.

Christina Aguilera: Hurt (albumilta Back To Basics, 2006)

Ihan wild card mutta tulipa mieleen. Rakastan complete vocal -tekniikkaa. Christina hallitsee sen. Se vetää tässä biisissä niin, että sekä silmät että housut kastuu. Mikki menee ruhjeille valtavasta äänenpaineesta, joka ottaa vauhtia varpaista asti. Tämän naisen kanssa kun saisi viettää päivän.

Sunnuntaisoittari: One Desire ja kourallinen hard rock -helmiä (sekä pari villiä korttia)

One Desire on:

André Linman (laulu ja kitara)
Jimmy Westerlund (kitara)
Jonas Kuhlberg (basso)
Ossi Sivula (rummut)

Kaikki aiemmin ilmestyneet Sunnuntaisoittarit löydät täältä.

Lisää luettavaa