Konkareita ja raikkaita pohjoistuulia – katsaus viikon 15 Parasta juuri nyt -listalle

Parhaan uuden musiikin kuuntelu ei ole synti.
14.4.2016 08:16

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Tämän viikon kinkereissä mellastavat vanhat tekijät: tulijoiden joukossa on niin toukokuussa uuden albumin julkaisevaa Bob Dylania, Paul Simonia kuin tanskalaisylpeys Volbeatiakin.

Konkariosaston naisääntä kannattelee huomenna 15.4. odotetun The Hope Six Demolition Project -pitkäsoittonsa syleihimme saattava kesän Sidewaysiinkin saapuva  PJ Harvey.

Lisäksi tapaamme kotimaisen Khidin, Norjan Ihsahnin sekä länsinaapurit Laaksosta ja Lunan Cultista.

Mukana ovat myös jenkkikantristi Sturgill Simpson ja supisuomalainen, nykyään Big Pharmana tunnettava Jussi Ylikoski, joka tunkeutui listalle jo viime viikolla Fucking Live It Up -junttauksellaan.

Jussi tervehtii meitä myös viikon vieraana.

Päiviä Jussi! Millaista tuoreehkoa Freedom Juice -levyä oli tehdä?

– Levyn teko oli inspiroivaa, mutta todella työlästä. En todellakaan tajunnut alkuvaiheessa, kuinka isoa palaa olin haukkaamassa. Projekti oli opettavainen, se antoi perspektiiviä musan tekoon eri tavoilla sekä yksin että porukassa.

Big Pharman albumilla kuullaan Disco Ensemble -toverisi Miikka Koiviston ohella myös Lapkon Ville Maljaa, Stockersin Heikki Petrelliä ja viime aikoina monissa muissakin yhteyksissä tavattua Ringa Manneria. Miksi juuri nämä tyypit ovat mukana?

– Oli luontevaa pyytää nää tyypit messiin. Musta olis ollut turha lähteä vierailijoiden suhteen ”merta edemmäs kalaan”, kun tuttavapiiristä löytyi hyviä ja taitavia tekijöitä. Ringaa en tosin tuntenut ennen. Halusin naisvokalistin messiin levylle ja Ringa tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tuossa Fucking Live It Upissa laitetaan matkapulloon pyhää vettä ja lähdetään ottamaan elämästä enemmän irti. Äänitettiin Miikkan kanssa laulut biisin kertosäkeeseen mun himassa. Lauloin tai paremminkin puhuin ite säkeistöt. Oli siistiä ja homma sujui. Biisi sisältää aika passelisti isoja säröbassoriffejä, isoja melodioita ja rullaavia biittejä – toihan on suht outolintu kaiken kaikkiaan.

Sitten vielä jos saisi terkkuja ihmisille.

– Big Pharmalla on tulossa muutama klubikeikka nyt keväällä: 22.4. Tampereen Doriksessa, 4.5. Helsingin Kuudennella Linjalla ja 7.5. Turun Dynamossa. Tuu keikalle!

Notta tällaista, eiköhän näillä taas jaksa.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 15/2016)

Lisää luettavaa