Bossa nova -loopista hittibiisiksi? Parasta juuri nyt -lista tarjoilee jälleen sitä itseään

Parasta voi joskus olla vain olla.
26.5.2016 17:57

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Sittenpä olisi jälleen aika siirtyä tarkastelemaan tupaan tipahdelleita tuttavuuksia.

Kotimaista edustusta olisi tyrkyllä Plutonium 74:n, Prinssi Jusufin & Mustan Barbaarin, Leon, Lassi Valtosen (kuvassa) ja Perjantaibiisi-pallillemmekin istahtaneen Koria Kitten Riotin muodossa.

Turkulaiskiintiöstä huolta pitävät taannoin Nuorena ja raikkaanakin noteerattu orkesteri Hyvä Pojat! sekä ROOXX-ässä Jori Sjöroos, joka heitti listavieraan ominaisuudessa myös seuraavat Summertime Low -sinkkuaan koskevat läpyskäiset:

Mun piti alun perin julkaista toinen biisi, jota miksatessa aloin pyörittää jotain bossa nova -loopia. Tein siitä sit tän biisin. Pyysin Markuksen (Perttula, yhtyeestä Sans Parade toim. huom.) laulaan ja se toimi. Yleensä melodiaa tehdessä tulee samalla jotain foneettisia juttuja messiin ja tässä vahvana tuli summertime-sana, josta oli hankala luopua.

Joo, summer-sanan käyttämisestä biisissä, joka julkaistaan näin kesäaikaan tulee mulle mieleen se, kun Scorpions teki 90-luvun lopulla comeback-biisin To Be No. 1(*). Ei ihan se smartein yritys tehdä hittibiisiä. Joka tapauksessa toi summertime tuntu tässä niin hyvältä, että luovuin tällasesta ajattelusta. Jouluksi on sitten tulossa versio Xmas Time Low.

Onko!?

Ei!

Höh. Terkkuja edes?

Hyvää kesää!

Mukana listalla on myös ivalolaislähtöisen Edorfin kappale Muukalainen, joka tullaan julkaisemaan myös räppärin loppukesällä postuumisti ilmestyvällä Varjojen piiri -pitkäsoitolla.

Maantieteellisten rajojemme ulkopuolelta joukkoon iloiseen laskettelevat vanhat tutut Katatonia, Kent, Volbeat ja Biffy Clyro.

Arvostetaan elämää.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 21/2016)

*Scorpionsin To Be No. 1 julkaistiin vuonna 1999.

Lisää luettavaa