Hallatar, WÖYH!, The Killers ja Miljoonasade – tämähän se on Parasta juuri nyt

"Teksti sai alkunsa kun luin René Magritten kirjeestä, jossa hän kertoi rakastuneensa niin syvästi, että on lopettanut maalaamisen", kertoo viikon vieraamme.
15.6.2017 15:11

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Se olisi taas se aika kesäviikosta, kun sullotaan biisiuutuuksia parhauksien poteroon.

Tällä kertaa herkkusoppaamme on lorautettu ripaukset muun muassa aivan uunituoretta The Killersiä, Lykke Li:n ja tovereiden liviä, sivuillamme niin ikään juuri taannoin käsiteltyä Hallatarta (pääkuvassa) ja Rapuarmeijaansa marssittavaa WÖYH!iä. Lisäksi liikahdellaan esimerkiksi Anatheman, Chuck Berryn, Kasevan(!) ja Nuoret ja raikkaat -sarjassakin aikoinaan esiteltyjen The Actsin ja Gretel’s Moonlight Motelin tahtiin.

Viikon vieraana on Tänään rakastan -singlellään julkaisukantaan palanneen Miljoonasateen Heikki Salo, joka kertoo yhtyeensä kipaleesta näin:

Tänään rakastan -teksti sai alkunsa kun luin René Magritten kirjeestä, jossa hän kertoi rakastuneensa niin syvästi, että on lopettanut maalaamisen. Sivellin sai jäädä kun päivät pitkät kuluivat rakastaessa.

Äärimmäisissä korkeuksissa lentävät myös tiibetinhanhet ylittäessään Himalajan kymmenen kilometrin korkeudessa. Niiden lento on kuitenkin totta. Me täällä maassa tunnumme keskittyvän enemmänkin valehteluun. Ehkä sen takia yksinkertaiset lauseet tuntuvat nyt hyviltä. Siksi: ”Minä rakastan sinua.”

Bändimme on saanut monenlaisia viestejä tämän biisin ilmestymisen jälkeen. Kuten: ”Hyvä Heikki. Tänä aamuna teki mieli juoda lisää. Kuulin biisisi ja soitin beibille. Ei juorakaan vaan rakastetahan!”

Omia ja pumppunsa lähitulevaisuuden kuvioita Salo valottaa seuraavasti:

Tuplasingle Tänään rakastan/Tähän loppuu katuvalot on ensimmäinen Miljoonasateen sinkkujen sarjasta, jonka on tarkoitus huipentua albumiin syksyllä 2018. Seuraava single julkaistaan ensi syksynä, sitä seuraava sitten keväällä 2018. Albumin myötä julkaistaan myös Mikko Lundellin kirjoittama kirja, jossa kerrotaan koko Miljoonasateen tarina alusta näihin päiviin. Myös konserttitaltiointi on työn alla.

Lisäksi kirjoitan Mikkelin Teatterille näytelmän 506 ikkunaa, jonka biisimatsku koostuu bändimme tuotannosta. Ensi-ilta on kesällä 2018.

Juomamarkkinoillakin tapahtuu:

Miljoonasade julkaisee kolme nimikkoviiniä Tallinnan markkinoille: Marraskuu-punkun ja Ikäväni Tallinnaan -skumpan ja Tänään rakastan -valkoviinin. Myös yhteistyö lapualaisen Mallaskuun Panimon kanssa jatkuu. Suunnitteilla on Olkinainen-olut!

Sittenpä vieläkö terkkuja lukijoille?

– Kesähitit on niin lampareesta. Kuunnelkaa Kuraojan Karaokea!

Keikkailun Salo sanoo olevan ”parasta”, mutta toteaa myös, että juuri tällä hetkellä Miljoonasade keikkailee ”aina kun ehtii”.

Ensi talveksi on luvassa akustinen kiertue, mies kuitenkin paljastaa.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 24/2017)

Lisää luettavaa