Tietoisuudesta ja korpeista – vuoden neljännessä Parasta juuri nyt -paketissa helmiä meiltä ja merten takaa

Päivät pitenevät, vuorokaudet eivät.
26.1.2017 20:41

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

On se semmoinenkin homma, että taas on listattu. Varsin ja erittäin tuoreita biisiherkkuja nähkääs.

Mukana uudenkarheilla singleillään keikkuvat niin Arcade Fire & Mavis Staples, Salaliitto, Tero-Petri & Korvaamattomat ja Goldfrapp kuin Perjantaibiisi– ja Lauantaileka-jakkaroillemmekin kavunneet Brian & Helvetin Peruna ja Versaille.

Mielenkiintoisia nousijoita ovat myös lontoolainen mimmirokkari Harlea, saarivaltiosta niin ikään ponnistava mahtiballaditaituri Luke Sital-Singh, kotimaassaan Ruotsissa lukuisia musapystejä pokkaillut Johnossi, coloradolainen thrash-pumppu Havok sekä kotoinen Joose Keskitalomme. Kaksikymppisiään kuluvana vuonna juhliva lauluyhtye Rajaton puolestaan versioi Baddingin Paratiisia Disco Ensemblen valmistautuessa (havaittavan odottavaisin ilmein) huomiseen kutospitkäsoittonsa julkaisuun.

Viikkokommentit. Ne tipahtavat joensuulaisbändi Sonikin Ville Härkösen ja Antti Perälän suista. Miehet kertovat Neljä vuorokaudenaikaa -ep:nsä Kohtalokseni-päätösraidasta seuraavaa:

Kohtalokseni muotoutui perinteisellä kaavalla: sen säveltänyt kitaristimme Heikki (Marttila toim. huom.) teki laadukkaan demon, jota tunnelmoimalla aloin hahmotella sanoitusta ja jonka pohjalta bändisovitusta rakenneltiin treeniviikonloppuna luonnon helmassa. Tarina kahdesta ihmisestä ja yhden ihmisen tuntemuksista. Lauluraitani äänitin Kaapelitehtaalla lokakuisena lauantaiaamupäivänä, muut osuudet on taltioitu Itä-Suomessa. (Härkönen)

Sonikin ”toinen eeppinen balladi”, joka lähti hyvällä tavalla lapasesta sovitusvaiheessa ja studiossa. Suurena Sigur Rósin ystävänä hykertelin ilosta, kun biisiin alkoi ilmestyä kyseisen yhtyeen sävyjä. (Perälä)

Terveisiäkin tulloo:

Päivät pitenevät mutta vuorokaudet eivät, hyviä niitä juuri sinulle! (Härkönen)

Pankaatten luukutellen:

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 4/2017)

Parasta juuri nyt -lista tätä nykyä myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa