Neøvin uuden levyn vaikutteita Wigwamista Maggioon – kuuntele Anssi Neuvosen lauantaisoittari!

Vuorossa lauantaisoittolistasarjan osa numero 41. Toisen albuminsa viikon päästä julkaisevan Neøv-yhtyeen laulaja-kitaristi Anssi Neuvonen (kuvassa toinen vasemmalta) kokosi soittolistalle 22 Dominique-levyn syntyyn vaikuttanutta kappaletta.

Soundi.fin vuoden 2013 lopulla käynnistyneessä lauantaisoittolistasarjassa on julkaistu Neøv-nokkamies Neuvosen soittolista mukaan lukien 41 artikkelia. Omia listojaan ovat tehneet muun muassa Scandinavian Music Group -kitaristi Joel Melasniemi, Pimeyden Pekka NisuMikko ”Pyhimys” Kuoppala, Don Huonojen Kalle AholaOlavi Uusivirta, Egotripin KnipiYona, Damn Seagullsin Lauri Eloranta, Pariisin Kevään Arto Tuunela ja Ilari KiveläVille KelaKie von Hertzen, Shivan Dragn- ja Rubik-yhteyksistä tuttu Artturi Taira sekä Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren.

Laita Anssi Neuvosen soittolista soimaan ja lue alta miehen perustelut kappalevalinnoille!

Lauantaisoittolista #41: Anssi Neuvonen ja Neøvin Dominiquen tekoon vaikuttaneet kappaleet

The Besnard Lakes − 46 Satires

”Jace Lasekin visiossa unenomaisuus ja rockmusiikki yhdistyvät tavalla, joka ei ole retroa eikä aikamme konventiomassaa − se on ajatonta.”

 

The Smashing Pumpkins − Stand Inside Your Love

Dominiquen avausraita Aurora on Smashing Pumpkinsia islantilaisittain, tai ehkä tässä tapauksessa voisi sanoa itäsuomalaisittain. Stand Inside Your Love on minulle niin tärkeä biisi, että sen fiilis on tuonut osansa levyllemme. Viimeisen kertsin korkeista bassosävelistä eivät sekunnit hekumallisemmiksi muutu.”

 

Local Natives − Breakers

”Yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista yhtyeistä − en odota ehkä yhdenkään muun artistin seuraavaa albumia yhtä paljon. Yhtyeen kahdesta laulajasta tässä biisissä liidaava Taylor Rice on aavistuksen nasaalissa lakonisuudessaan yksi suosikkilaulajiani. Sanoitukset liikkuvat arkieksistentialismin kohtisuoruudessa niin upeasti, että pienistä asioista tulee merkittäviä − joskin ovathan ne sitä muutenkin, mutta se ei aina ole helpoin asia käsiteltäväksi sanoituksissa.”

 

Beach House − Norway

”Simply breathtaking. Kestosuosikki.”

”Veronica Maggio on täydellistä, raikasta popmusiikkia.”

 

Veronica Maggio − Sergel’s Torg

”Täydellistä, raikasta popmusiikkia. Kuuntelin tätä usein kävellessäni koputtamaan Sampsa Väätäisen Studio Supikoiran oveen.”

 

The Crystals − He’s A Rebel

”Chaos decoratif! Hallitun kakofonian varhaisen maestron Phil Spectorin parhaita tuotoksia.”

 

Ewert & The Two Dragons − Sailor Man

”Kuulin Sailor Manin ensimmäisen kerran Ewertien keikalla esiintymismatkallamme Kanadassa kolmisen vuotta sitten. Resonanssi syntyi minussa välittömästi ja on säilynyt sittemminkin.”

 

Beirut − Rhineland (Heartland)

”Beirutin myötä torvet ovat tulleet yhdeksi raaka-aineeksi siihen reseptiin, joka toimii jonkinlaisena viitekehyksenä ilmaisullemme.”

 

Neutral Milk Hotel − In The Aeroplane Over The Sea

”Syksy, kurpitsat ja märkä ruohikko.”

 

Galaxie 500 − Strange

”Syksy, kurpitsat ja märkä ruohikko eri kulmasta.”

 

Cocteau Twins − I Wear Your Ring

”Harmonic perfection. Upea yhtye. Minulla on taipumus jäädä kiinni yksittäisten kappaleiden seitteihin pitkiksi ajanjaksoiksi  I Wear Your Ring otti hyvältä tuntuvan kuristusotteen Dominiquen biisejä kirjoittaessa, enkä pyristellyt.”

 

”Atmosfäärinen pop- ja rockmusiikki olisi erilaista ilman Brian Enoa.”

Brian Eno − An Ending (Ascent)

”Atmosfäärinen pop- ja rockmusiikki olisi erilaista ilman tätä ihmistä.”

 

Air − Run

”Eleganttiuden maestrot auttavat, jos esimerkiksi yrittää liian kovaa.”

 

Wigwam − Kite

”Asiaa sen kummemmin suunnittelematta Dominiquen soundista tuli kuulas. Lapsena alkanut Nuclear Nightclubin kuuntelu lienee yksi taustalla vaikuttava syy-seuraussuhde tuon estetiikan taustalla. Jim Pembroke on yksi suosikkibiisintekijöistäni.”

 

The Cardigans − Live And Learn

Long Gone Before Daylightia on tullut kuunneltua tasaisin väliajoin jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta se ei tunnu kuluvan. Peter Svenssonin biisintekotaito, levyn tuotanto ja Nina Persson lienevät siihen pääsyynä.”

 

The Radio Dept. − You Stopped Making Sense

”2010-luvulla eniten kuuntelemani yksittäinen kappale.”

 

The National − All The Wine

”Pullo halvinta roseeta, Ranskan moottoritiet ja All The Wine repeatilla − joskus kliseiset kombinaatiot toimivat itsestäänselvyydenkin uhalla, varsinkin jos uskaltaa olla rehellinen, eikä ota itseään liian vakavasti. Tästä on riittänyt ammennettavaa.”

 

Neil Young − When You Dance, I Can Really Love

”Neil Youngin After The Gold Rush on minulle yksi tärkeimmistä albumeista.”

 

Ennio Morricone − The Strong − Il forte

”Ennio Morricone on yksi niistä harvoista säveltäjistä, joilla on universaali kyky kajota miltei ihmisen kuin ihmisen sieluun.”

”Ennio Morriconella on universaali kyky kajota miltei ihmisen kuin ihmisen sieluun.”

 

Sigur Rós − Sigur 1 (Untitled)

”Se syvyys, jolla Sigur Rós on muovannut 2000-luvun eurooppalaista musiikillista maaperää on niin massiivinen, että tätä playlistiä kootessa olisi itsepetosta kieltää Reykjavikin suunnalta tulevat vaikutteensa. Kaleidoskooppimusiikkia.”

 

Pink Floyd − Echoes

”Pink Floydin musiikille ominainen avaruuden tuntu on tuntunut aina kotoisalta ja inspiroivalta, puhumattakaan siinä esiintyvien yksityiskohtien värikkyydestä. Kaleidoskooppimusiikin uranuurtajia.”

 

Julee Cruise − The World Spins

”Otin transsimeditaatiotekniikan osaksi elämääni jossain vaiheessa ennen Dominiquen tekemistä. Maailma voi pyöriä monin tavoin, mutta parasta on kun se pyörii itsestään käsin.”


Neøvin toinen albumi Dominique julkaistaan perjantaina 20. helmikuuta. Bändi keikkailee lähikuukausina seuraavasti:

14.2. Where’s the Music Festival 2015, Norrköping, Ruotsi
27.2. Kino Kuvakukko, Kuopio
6.3. 45 Special, Oulu
7.3. Bar 15, Seinäjoki
13.3. Klubi, Turku
14.3. Kuudes Linja, Helsinki
17.4. Kerubi, Joensuu
18.4. Telakka, Tampere
16.5. Henry’s Pub, Kuopio