”Hyvä läpileikkaus kohtalaisen monipuolisesta tuotannostamme” – Sunnuntaisoittari-kuraattorina kolmekymppisiään juhlistava Francine

Lahtelaisorkesteri valikoi omat susosikkinsa mittavasta tuotannostaan.
8.10.2017 14:53

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Lahtelainen, kovassa livemaineessa oleva Francine-yhtye on ennättänyt jo varsin kunnioitettavaan 30-vuoden ikään. Asian huomioidakseen pumppu julkaisi uuden, Parasta juuri nyt -listaltammekin löytyvän singlen videoineen sekä lähti juhlaturneelle, joka jo päättymäisillään olevana viikonloppuna muun muassa Tampereen Lost In Musicissakin pysähtyi.

Katsoimme kohtuulliseksi kysäistä Francinen herrasmiehiä myös Sunnuntaisoittari-nikkareiksemme. Teemana luonnollisesti ryhmän mittavan uransa varrella levyttämä materiaali.

Alataajuusvastaava Pete Salomaa avaa koplansa listavalintoja näin:

”Kun äänitettyjä biisejä löytyy liki 200 kappaletta, on keikkasetin rajaaminen vain noin 20 biisiin todella vaikeaa.”

– Emme yleensä katsele taaksepäin, vaan nokka on tällä bändillä ollut koko ajan kohti uusia seikkailuja. Hyväksyttäköön nyt kuitenkin kolmekymppisten kunniaksi, että hetki katsellaan nostalgisesti sinne menneisyyteenkin ja fiilistellään, mitä kaikkea ollaan vuosien varrella aikaan saatu.

– Sattuneesta syystä on tullut tänä vuonna kuunneltua läpi kaikki levymme juhlarundin keikkasettiä miettiessä. Kun äänitettyjä biisejä löytyy liki 200 kappaletta, on keikkasetin rajaaminen vain noin 20 biisiin todella vaikeaa. Lisäksi kun on jo kova hinku soittaa noita uudelle albumille tulevia biisejäkin, niin valinnanvaikeus on käsin kosketeltavissa.

– Yhtä vaikeaa oli tämä soittolistan kasaaminen, joka saatiin kuin saatiinkin kuitenkin kasaan demokraattisena kolmen miehen yhteistyönä. Aika monta hyvää biisiä jäi niukasti listalta ulos, mutta juuri tämä pläjäys lienee aika hyvä läpileikkaus kohtalaisen monipuolisesta tuotannostamme. Esimerkiksi alun perin vuoden 1980 Fire-debyyttialbumillamme ilmestyneestä Little Girl Of Minesta on mukana One Step Further -levyllä (2008) julkaistu punkimpi ja nykyaikaisempi versio. Useasti meille on tultu kertomaan myös, kuinka itse Cyndi Lauper on tehnyt oman versionsa vuoden 2001 Fullahead-albumimme biisistä She Bop.

Tuostapa siis mitä nasevin annos rockabillyä, skata ja kaikukitaroita. Erityisen lavealti listalla on edustettuna vuoden 1999 albumi The Playmate:

Sunnuntaisoittari  Francine: Best Of Francine

Francine on:

Antti Kukkola (laulu ja kitara)
Pete Salomaa (basso)
Alec Hirst-Gee (rummut)

Trion 30 years of Rock’n’Roll: From Shake My Bones to NoMeansNo! -juhlakiertue puksuttaa eteenpäin seuraavasti:

20.10. Joensuu, Ilona
21.10. Oulu, Nightclub Tähti
3.11. Turku, Apollo Live Club
4.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
17.11. Iisalmi, Graceville
18.11. Imatra, Nightclub Broadway
1.12. Lappeenranta, Amarillo
2.12. Lahti, Möysän Musaklubi

Francinen uuden studioalbumin on määrä ilmestyä ensi vuoden maaliskuussa.

Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat voit ottaa haltuun täältä.

Lisää luettavaa