Ääntä, karismaa ja räiskyvää energiaa – Sunnuntaisoittarilla virittäydytään Suvilahden Funky Elephant -festarin tunnelmiin

Uuteen miljööseen siirtyneen tapahtuman järjestäjät lupailevat, ettei hikeä, elämyksiä tai juuri mitään muutakaan tule ensi viikonloppuna puuttumaan.

Poikkitaiteellinen Funky Elephant lupaa viihdyttää vauvasta vaariin.
Kuva: Mikko Hannula

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Kansainvälisen rytmimusiikin ilosanoman levittämiseen erikoistuneen Funky Elephant -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa edessä siintävänä viikonloppuna 9.10.9.

Aiempina vuosina kevään korvilla Tavastian, Semifinalin ja The Circuksen kaltaisilla yhdinkeskustan klubeilla juhlitun Funky Elephantin tämänvuotinen, entistäkin poikkitaiteellisempi ohjelmisto pitää sisällään paitsi artistien ja yhtyeiden live-esityksiä ja dj-settejä, myös sirkusta, työpajoja, moninaisia visuaalisen taiteen pläjäyksiä, lapsille ja nuorille kohdennettuja aktiviteetteja sekä lupaamillaan makuelämyksillä herkkusuita puoleensa kiskovan ruokabasaarin. Noin esimerkiksi.

Meininkien kunniaksi pyysimme festivaalin taiteellista johtajaa Sami Mannerheimoa ja tuottaja Arina Hiltusta koostamaan festarin musiikillisesta annista tärppi-tyypisen Sunnuntaisoittarin.

Kas täältähän pesee:

SAMI

Omar: I Guess

Omar on yksi tämän päivän parhaista soul-laulajista, aivan mieletön ääni ja karisma. I Guess on ehdottamasti tanssilattiakamaa.

Aleh Ferreira: Dona Da Banca

Aleh on riolainen artisti, joka yhdistelee hienosti sambaa, soulia, funkia ja afrovaikuitteita. Aleh oli myös elvyttämässä uudelleen henkiin 1970-luvun brassifunkin ja -soulin kulttiyhtye Banda Black Rioa.

Nicole Willis: Big Fantasy

Tanssijalkoja liikuttava biisi edustaa Nicolen uutta orgaanista discosoundia.

Es-Ow & The Ridial Band: Celebration

Senegalilainen Es-Ow tarjoaa Celebration-biisillään räiskyvää ja posiitivista energiaa, joka varmasti saa liveyleisön villiintymään.

BaranBand: Mn Bo To

Tässä Lähi-idän musiikkia pohjoisafrikkalaisilla vivahteilla soittava helsinkiläisyhtye, jonka kappaleissa yhdistyvät tanssittavat rytmit, itämaiset melodiat ja energisen eloisa meno.

ARINA

Hoippu Orkesteri: Pitele kii

Nouseva suomalainen big band -meiningillä ja hienolla energialla varustettu bändi, jolla on hyvä sanoma ja lämmin ote yleisöön.

Lexsoul Dancemachine: Beef Grinder

Festareiden paras biisi! Lexsoul Dancemachine on ohjelmiston must see -akti; energiaa ja hikeä ei tule puuttumaan! Biisi sopii myös etkoiluun ja fiiliksen nostattamiseen ennen festivaalia.

Ackboo: Ina Sky

Jos diipimpi basso kiinnostaa, niin tästä biisistä sitä irtoaa. Festareilla Ivah Soundin houstaamalla Wall Of Sound -lavalla kuullaan Ackboon lisäksi liuta monia bassomusiikin live- ja dj-vetoja.

Super Janne: Stadi on snadi

Sielukasta ja letkeää menoa Helsingin omalta Super Jannelta, jonka karisma ei jätä ketään kylmäksi.

Tre-Funk III: Planeetta Funk

Funkkaavaa suomihoppia Tampereelta.

Sunnuntaisoittari: Funky Elephant -etkot

Huomata kannattaa, että avauspäivänä lauantaina (9.9.) Funky Elephantissa nautitaan musiikista ynnä muusta elämysohjelmasta K-18 -hengessä (lippuja täältä). Koko perheelle tarkoitettu maksuton karnevaali seuraa kakkospäivänä sunnuntaina (10.9.).

Festarin koko tarjontaan pääset syventymään yksityiskohtaisemmin täällä.

Sunnuntaisoittari-sarjan aiempien osien pariin navigoit puolestaan tästä.