”Hengailuun, siivoamiseen tai vaikka pikku päiväkänneihin” – hittituottaja Hank Solon Sunnuntaisoittarilla kaikuu kevät

Henri "Hank Solo" Salonen on mies muun muassa kaikkien kolmen Sanni-albumin taustalla.
16.4.2017 13:37

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Onko hallanvaaraa?

Näin kysyi helsinkiläinen teinirockbändi Smak vuoden 2004 lopulla ilmestyneellä Hallanvaara-singlellään. Kun pienoista sukseetakin osakseen saaneen pumpun jäsenten polut 2010-luvulle tultaessa alkoivat haarautua, oivalsi ryhmän kitaristina toiminut, tuolloin niukasti yli kaksikymppinen Henri Salonen, että haluaa ymmärtää biisien tekemisestä ja tuottamisesta vieläkin enemmän niin paljon kuin mahdollista.

Määrätietoisuus palkittiin muutamaa vuotta myöhemmin, kun Sanni-nimisen artistinalun ensisinkku Prinsessoja & astronautteja näki päivänvalon keväällä 2013. Modernin popin muotokielen Suomessa uudelleen määritelleen Sotke mut -kokopitkän (2013) myötä Hank Solo -taiteilijanimen käyttöönsä ottaneesta tuottaja-Salosesta tuli nopeasti yksi maamme kysytyimmistä kultasormista.

Vaan millaiset kappaleet sittemmin muun muassa Maija Vilkkumaan ja Soundissakin taannoin esitellyn Kauniit & Uhkarohkeat -yhtyeen kanssa työskennellyttä Salosta tänä päivänä motivoivat?

– Nyt kun on kevät ja kaikkee, niin halusin koostaa hyväntuulisen ja inspiroivan soittolistan sunnuntaimeininkeihin. Tästä löytyvät biisit toimii vähän joka tilanteeseen: hengailuun, siivoamiseen tai vaikka pikku päiväkänneihin. Samalla tää on hyvä kooste siitä, mikä kaikki mua on tekijänä viime aikoina inspiroinut. Toivottavasti diggaat!

Sunnuntaisoittari: Hank Solon kevät

Loppuvuodesta 2016 Hank Solo aktivoitui myös itsenäisenä artistina; miehen Söpö– ja Paska sydän -singlejä on kuunneltu suoratoistopalveluissa melko mukavasti.

Omat inspiroitumisbiisinsä Sunnuntaisoittariksi kasaili viime syksynä myös toinen kotimaisen nykypopkentän iso tekijä, pian Idols-tuomarinakin nähtävä Jurek.

Aivan kaikki aikain saatossa ilmestyneet Sunnuntaisoittarit löydät täältä.

Lisää luettavaa