Eläköön Ruisrock! Sunnuntaisoittari täynnä suosikkifestarin artistivieraita 70-luvulta tähän päivään

Lajissaan Suomen pitkäikäisimmän tapahtuman lauteita ovat vuosien varrella lämmittäneet muun muassa U2 ja Nirvana.

Icona Popin yleisöä Ruisrockissa vuonna 2016.

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Turun Ruisrockissa nautitaan parhaillaan vuoden 2017 viimeisestä bailuillasta.

Suomen vanhimmilla ja Euroopan toiseksi vanhimmilla yhtäjaksoisesti järjestetyillä rockfestareilla* nähtiin (ja tullaan vielä näkemään) esiintymishommissa tänä vuonna Haloo Helsingin, Bastillen, Pimeyden, Dallas Kalevalan, CMX:än, Litku Klemetin, Profeettojen, Ellinooran, Paramoren, Ultra Bran, The Holyn ja Travis Scottin kaltaisia artisteja ja yhtyeitä.

Historian saatossa aina vuodesta 1970 alkaen juhlitun, yleisilmettään sittemmin nuorentaneen tapahtuman lauteita ovat lämmittäneet sellaisetkin megaluokan pumput kuin The Clash, U2 ja Nirvana (videomateriaalia kahdesta viimeksi mainitusta täällä ja täällä). Kotimaisista Wigwamin, Tasavallan Presidentin, HIMin, Eppu Normaalin, Mustan Paraatin ja Absoluuttisen Nollapisteen sorttisista uranuurtajista puhumattakaan.

Oheisella Sunnuntaisoittarilla luodataan monen Soundinkin lukijan suosikkikinkereiden 47-vuotiasta taivalta musiikkimuodossa. Yhdistävänä tekijänä kattauksen kipaleilla luonnollisesti se, että niiden esittäjistä jokainen on tavattu keikalla Ruissalossa vähintään kertaalleen.

Sunnuntaisoittari: Ruisrock 70-luvulta tähän päivään

Lisää videosukelluksia Ruisrockin historiaan Ylen Elävässä arkistossa.

Kaikki Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat täällä.

*Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali on Hollannissa niin ikään vuonna 1970 ensimmäisen kerran juhlittu Pinkpop.