Suuria tuntemattomuuksia, vartiovuoria ja odotettuja paluita – Parasta juuri nyt -soittolistalta väriä marraskuun harmauteen

Sametinpehmeän Strange Girl -singlen julkaissut Bobby Oroza nähdään marraskuussa keikoilla Kalifornian auringon alla.
Anna Salmisalo

Kuka on Bobby Oroza? Onko Arppa jo tuttu? Milloin Tame Impalan uusi albumi ilmestyy? Parasta juuri nyt -soittolista tietää vastauksen.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Nimi Bobby Oroza ei välttämättä soita kelloja, vaikka seuraisikin kotimaisen rytmimusiikin kenttää niin sanotusti tiheällä kammalla. Helsinkiläinen laulaja-kitaristi operoi soulin parissa ja on ennättänyt jo niittää laajaa kansainvälistä underground-mainetta vuonna 2016 julkaistulla This Love -singlellään.

Orozan debyyttialbumi, joka sekin kantaa nimeä This Love, julkaistiin viime keväänä ja näin loppusyksyn pimeitä iltoja valaisemaan Orozalta saatiin lokakuun loppupuolella Strange Girl -single seiskatuumaisena ja digijulkaisuna. Marraskuussa Oroza pakkaa kitaransa ja suuntaa esiintymään Kaliforniaan.

Kokkolan Ykspihlajasta kotoisin oleva Arppa luo kiinnostavia äänimaisemia ajattomilla sävellyksillä ja proosallisilla sanoituksilla. Syyskuussa julkaistu debyyttisingle Helsingin hulina herätti kovia odotuksia tulevalle ja tuore Vartiovuori-kappale jatkaa tekijänsä kiistattomien lahjojen esittelemistä. Arpan trio-kokoonpanon karismaa pääsee todistamaan liveolosuhteissa Helsingin Korjaamolla lauantaina 23. marraskuuta. Kalenteriin merkintää siis.

Kesällä Flow’ssa nähty australialainen psykedeliamestari Tame Impala on antanut odottaa uutta levyään jo pitkään, mutta viime viikolla Kevin Parkerin fanien odotus palkittiin. Ensi vuoden puolella sopivasti ystävänpäivänä julkaistava The Slow Rush -albumi on Tame Impalan ensimmäinen kokopitkä sitten vuoden 2015 Currentsin. Uunituore single kantaa nimeä It Might Be The Time.

Tämän kovan kolmikon lisäksi viikon Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyy muun muassa Laura Moisio, soolotrilogiansa Demian-levyllä valmiiksi saanut The Hearing, 1970-lukulaisessa unelmassa uiva Whitney, postuumeja säveliä maestro Leonard Cohenilta, loppuvuoden aikana kotimaata kiertävä Aivovuoto sekä monia muita kiinnostavia uutuuksia.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 45: