Tarkkailuluokka | Entäs Peltonen?: Lukion penkiltä levylautasille

Järvenpäästä kotoisin oleva Entäs Peltonen? sekoittelee funkin ja rytmimusiikin sävyjä 2010-lukulaiseen suomirockiin ja lähtee keikoilla viettämään hauskaa iltaa yleisönsä kanssa.
11.4.2019 12:17

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Funkin ja rytmimusiikin sävyjä laajalla paletilla ja energisellä otteella 2010-lukulaiseen suomirockiin sekoitteleva Entäs Peltonen? sai alkunsa Järvenpään lukiossa, jossa viisikko Ahti Kulo (laulu), Eetu Hämäläinen (rummut), Aksel Linros (kitara), Eetu Tuominen (kitara) sekä Kalle Kauranen (basso) tapasivat. Koulun tiloissa alkunsa saaneet soittokuviot siirtyivät keväällä 2013 Linrosin autotalliin, jossa bändin ensimmäiset omat kappaleet saivat alkunsa, laulaja Kulo kertoo.

– Kaikki oli soittanut aikaisemmin vähän omanlaistaan musaa, rock-hommia ja yläasteaikaisia punk- ja hevibändejä. Niitä ja yhteisiä uusia soundeja yhdistelemällä löytyi ehkä se meidän yhteinen saundi, rumpali Hämäläinen pohdiskelee.

Entäs Peltosen? tyylissä on vahvoja kaikuja funkin ja rytmimusan puolelta. Miten nämä elementit ovat löytäneet tiensä mukaan? Olivatko rytmimusavaikutteet tietoinen valinta?

– Rytmimusa ylipäätään on ehkä ollut eniten sellasta, mitä me kaikki ollaan kuunneltu. Eka biisi mikä julkaistiin oli Entä Jos?, jossa oli sellanen fiilis. Sen biisin myötä alettiin fiilistelemään funk-tyyppisen musan soittamista kunnolla, Ahti Kulo kertoo.

Julkaisitte viime vuonna debyyttialbuminne ja nyt hitusen yli vuoden jälkeen saapuu Lentäisin/Kotiinpaluu –tuplasinkku. Mitä siinä välissä on kerennyt tapahtumaan? Miten bändi on kehittynyt?

– Nyt ollaan otettu semmosia elementtejä musaan, mitä ei olla aikaisemmin ehkä uskallettu kokeilla. Keikat on rentouttanut meininkiä ja tehnyt hommasta solidia. Osa ekan levyn biiseistä on myös paljon vanhempia, joten seuraavasta on varmasti tulossa enemmän kokonaisuus, kitaristi Linros lupailee.

Biisinne tarinat tuntuvat parikymppisen ihmisen korvaan tutuilta ja samaistuttavilta. Mistä biisinne saavat innoituksensa? Onko jonkun biisin taustalla jokin kirjaimellisesti itselle sattunut episodi?

– Ainakaan mun teksteissä mitään konkreettista episodia ei oo ollut ikinä. Ne kertoo aina jostain hahmosta, joka seikkailee jossain mielikuvitusmaailmassa. Totta kai siellä jotain ajatuksia mun oikeesta elämästäkin on, mutta aina jonkun muun tyypin kautta kerrottuna, Eetu Tuominen kuvailee.

Mihin panostatte keikoillanne eniten?

– Mieltä lämmittävään meininkiin. Haetaan yleisön kanssa sitä fiilistä, että ollaan yhdessä viettämässä hauskaa iltaa, Kalle Kauranen kertoo vuorollaan.

Mitä kristallipallo kertoo tulevasta: Onko albumi numero dos jo horisontissa?

– Kovasti ollaan tekemässä. Kokeillaan pikkuhiljaa keikoilla uusia biisejä, joita syntyy just nyt tiuhaan tahtiin, Ahti Kulo vinkkaa.

Entäs Peltonen? on:
Ahti Kulo – laulu
Aksel Linros – kitara
Eetu Hämäläinen – rummut
Eetu Tuominen – kitara
Kalle Kauranen – basso

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa:

Lisää luettavaa