Tarkkailuluokka | The Fisherman & The Sea: Sairasvuoteelta blogosfääriin

© Nani Annette

The Fisherman & The Sea sai alkunsa keuhkokuumeessa ja Jon Edenin johdattama yhtye on kerännyt kehuja myös Itämeren ulapan takaa.

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

The Fisherman & The Sea lähti käyntiin loppuvuodesta laulaja-lauluntekijä Jon Edenin potiessa kuuden viikon ajan keuhkokuumetta vuoroin kotona, vuoroin sairaalassa. Yhtyeen päämiehen mukaan sairastaminen oli pysäyttävä kokemus.

– Olin siinä vaiheessa jo kirjottanut reilut 20 kappaletta ja päätin siinä sairasvuoteessa sitten, ettei nyt jäädä enää odottamaan sitä oikeaa hetkeä ja täydellisiä olosuhteita, vaan ruvetaan tekemään vaikka henki menis. Uudenvuodenpäivänä 2017 nauhoitin sitten ekat soittimet ekalle EP:lle (Beggar Princess). Tuukka, Karza ja Joel hyppäs noihin bändikuvioihin messiin sitten kesällä, kun ekoja keikkoja ruvettiin suunnittelemaan, Jon Eden kertoo.

Mitkä artistit ovat vaikuttaneet The Fisherman & The Sean musiikilliseen ulosantiin?

– Tähän voisi vastata niin monta eri bändiä ja artistia, että huimaa.  Jos nyt vaikka kolme tärkeintä pitäisi nimetä, niin kotimaisista Egotrippi ja maailmalta ihan ehdottomasti Elliott Smith sekä The Decemberists, Eden vastaa.

 

Jon Eden kertoo, että The Fisherman & The Sea on toistaiseksi saanut enemmän kiinnostusta ulkomaisilta msuiikkiblogeissa kuin kotimaassa. Se oli artistilla tiedossa jo musiikkityylin ja laulukielen puolesta.

”Olin siinä vaiheessa jo kirjottanut reilut 20 kappaletta ja päätin siinä sairasvuoteessa sitten, että ruvetaan tekemään vaikka henki menis.” -Jon Eden

– Ensimmäinen radiosoitto tuli New Jerseyssä ja sitä vartenhan siis piti ihan laittaa herätyskello kahelta aamulla soimaan, jotta sen kuulisi. Debyytti-EP:n voimin oltiin ehdolla Indie Voice Blogin ”LA Music Critic Awardsin” vuoden 2017 kansainvälisenä bändinä, Jon Eden paljastaa.

– Puun takaa tuli ehdokkuus vielä International Acoustic Music Awardsin parhaan alternative-kappaleen kategoriassa, mikä oli jo aika kova juttu. Sieltähän on viime vuosina ponnistanut esimerkiksi Meghan Trainor.

The Fisherman & The Sean orgaaninen folkpop-soundin selkärankana toimivat vahvat laulustemmat ja kokoaan suuremmiksi kasvavat sovitukset. Jon Edenin mukaan erityisesti soundeista saadut kehut lämmittävät mieltä, sillä biisien rummut on soitettu Loota Percussion -cajon-setillä makuuhuoneessa ja laulut nauhoitettu liinavaatekaapissa.

Mikä on The Fisherman & The Sean henkinen koti?

– Hieno kysymys! Tähän voi olla vaan yks vastaus: Itämeri. Siitä toi bändin nimikin tulee, Jon Eden kertoo ja jatkaa:

– Faija on alkujaan Hampurista ja äiti on kotoisin Hailuodosta jolloin Itämeri on se asia joka siihen pääasiassa väliin jää. Kumpikin on vielä niin vahvasti merenkulkuun liittyvä paikka, ja lisäks ite tunnen jatkuvasti vetoa noiden paikkojen välillä, että bändin nimi syntyi käytännössä kuin itsestään. Oon Itämeren lapsi.

The Fisherman & The Sea on:
Karza Härkönen – rummut, koskettimet, laulu
Joel Himanen – koskettimet, rummut
Tuukka Kauppinen – kitara
Jon Eden – laulu, kitara


Aiemmin Tarkkailuluokalla esiteltyihin artisteihin pääset tutustumaan täältä.

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalla? Ilmianna heidät meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Seuraa myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaa, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä: