Tarkkailuluokka | Matti: Ei huolta artistikaimoihin sekoittamisesta

Tampereelta lähtöisin oleva, mutta sittemmin helsinkiläistynyt laulaja-lauluntekijä Matti nousi esille julkaisemalla Muualla muut maat -nimeä kantavan singlen tammikuussa 2018.
1.3.2018 18:14

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Tuoreella otteella suomirockin perinteestä ammentava Muualla muut maat puki sanoiksi milleniaalisukupolven kaukokaipuun ja halun paeta oravanpyörästä, ja herätti ansaittua huomiota muun muassa Spotifyn Suomen viraalisimpien kappaleiden listalla.

Matti, ristimänimeltään Matti Virtanen, aloitti tiensä musiikin saralla harmonikalla, mutta vaihtoi soitinta tilaisuuden tullen kitaraan.

– Musiikin tekeminen on aina ollut minulle luonnollinen osa omaa olemista, ja jo lapsuudesta asti minulle on ollut selvää, että haluan esittää vain omaa tuotantoa. Muiden biisejä en ole koskaan jaksanut harjoitella, Matti kuvailee taustaansa laulunkirjoittajana.

Miten päädyit käyttämään artistinimenäsi Mattia? Virtasen mukaan taiteilijanimi ei ollut luonteva vaihtoehto ja sukunimi oli jo kauan sitten toiselle yhtyeelle varattu.

Virtanen myöntää, että nimi on haasteellinen, mutta uskoo erottuvansa olemalla ainakin toistaiseksi ainoa suomenkielistä popmusiikkia tekevä Matti. Artistikaimoihin sekoittuminen ei vaivaa Matin päätä.

”Lapsuudesta asti minulle on ollut selvää, että haluan esittää vain omaa tuotantoa. Muiden biisejä en ole koskaan jaksanut harjoitella.” – Matti Virtanen

Ensimmäinen ep:si Pahan mielen lauluja julkaistiin vuonna 2016. Mitä sen jälkeen on tapahtunut?

– Ehkäpä tärkein muutos verrattuna vuoteen 2016 on yhtye, jonka olen ympärilleni koonnut. Se on muuttanut paitsi soundia myös työskentelytapoja merkittävästi. Voisikin sanoa, että artisti-imagosta huolimatta meillä on tällä hetkellä kasassa ennen kaikkea bändi, Virtanen kertoo.

Matti-yhtyeen kokoonpano:
Matti Virtanen – laulu, kitara
Ville Viitanen – kitara, laulu
Matias Ärrälä – basso, laulu
Teemu Sarjamo – rummut


Aiemmin Tarkkailuluokalla esiteltyihin artisteihin pääset tutustumaan täältä.

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalla? Ilmianna heidät meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Tutustu myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaan, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä:

Lisää luettavaa