Tarkkailuluokka | Tocornal – tanniinista paahtoa ja puolimakeita popmelodioita

Tocornal kesäisen verisissä tunnelmissa.

Kuopiolainen Tocornal nappasi nimensä Alkon hyllyltä ja ammentaa soundiinsa vaikutteita niin Lana Del Reyltä kuin Yngwie Malmsteenilta.

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Tocornal sai alkunsa vuoden 2015 keväällä Kuopiossa, kun kitaristi Samuli Paasineva ja rumpali Marianne Heikkinen perustivat uuden bändin edellisen yhtyeensä siirryttyä manan maille. Kaksikko pyysi laulaja Lotta Ruutiaista mukaan, mutta kokoonpanon neljännen kulman täyttäminen osoittautui haasteeksi.

– Tocornal aloitti aktiivisen toiminnan 2016 vuoden alusta. Meillä oli väliaikaisia basisteja muutama ennen kuin kokoonpano vakiintui 2017 keväällä, kun Lassi Peltonen liittyi pysyväksi jäseneksi, laulaja Ruutiainen kertoo.

Mistä nimi Tocornal oikein on peräisin? Onko taustalla jokin sisäpiirin juttu vai napattiinko nimi pitkältä ehdotuslistalta?

– Idea oli vitsinä mennä Alkoon viiniosastolle ja kysyä myyjältä, mikä näistä olisi hyvä bändin nimi, Samuli Paasineva kuvailee.

– Ei kuitenkaan koskaan sinne asti päästy, joten valitsimme nimen Alkon nettikatalogista, Tocornalin rumpali Marianne Heikkinen paljastaa.

Lotta Ruutiaisen mukaan Tocornal ei ole koskaan tähdännyt musiikkiaan yhteen genreen. Soittajien erilaiset musiikkitaustat tuovat omat vaikutteensa cocktailiin.

– Yhtyeen yhteisiksi suosikeiksi voisi mainita Musen ja Lana Del Reyn. Plus Yngwie Malmsteenin, se on varmaan se yllättävä tyylisuunta, kun ei olla kovin neoklassisia, laulaja lisää.

Millaisia Tocornalin keikat ovat?

– Meidän keikat on energisiä, vauhdikkaita ja vaarallisia. Meitä on nimenomaan kehuttu kovasta livestä niin soitollisesti kuin menonkin puolesta, Ruutiainen avaa bändin saamaa palautetta.

– Pyritään aina keksimään jotain uutta yleisön viihdyttämiseksi, koska se on meille tärkeintä, että ihmiset tykkää, kitaristi Samuli Paasineva kertoo.

Tocornal-viiniä kuvaillaan valtiollisen alkoholiliikkeen sivuilla termeillä: keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, hennon paprikainen, mausteinen. Tocornal-bändin musiikista taas on löydettävissä sitruksisen funkkaavaa groovea (Shake It), tanniinisen metallista paahtoa (Kill The Witch) sekä puolimakeita popmelodioita.

Miten bändi itse kuvailisi Tocornalin musiikkia sitä tuntemattomalle?

– Bändissä kuuluu jokaisen omat musiikkitaustat jazzista metalliin, mutta kaikki on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi, Lotta Ruutiainen vastaa.

– Jotta meistä saa muodostettua kokonaiskuvan, pitää kuunnella enemmän kuin yksi biisi, basisti Lassi Peltonen jatkaa.

Mitä kuopiolaisten kalenteriin on merkitty kevään 2018 varalle?

– Kuten Lassi sanoikin, että pitää kuulla meiltä enemmän kuin yksi biisi, jotta saa koko rahan edestä. Aloitamme debyyttialbumin äänityksen nyt kevään aikana. Keikkailemme aktiivisesti ympäri Suomea ja tiedossa on myös mini-rundi Venäjälle, laulaja Ruutiainen vinkkaa.

Tocornal on:
Lotta Ruutiainen – laulu
Samuli Paasineva – kitara
Lassi Peltonen – basso
Marianne Heikkinen – rummut


Aiemmin Tarkkailuluokalla esiteltyihin artisteihin pääset tutustumaan täältä.

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalla? Ilmianna heidät meille:

Oops! We could not locate your form.

Tutustu myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaan, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä: