Tarkkailuluokka | Moody: Synkkä, apea, ailahteleva, oikukas

Tomi Mäkelä

Millainen on yhtye, joka ottaa nimensä televisiosta tutulta (joskin fiktiiviseltä) hedonistilta? Antaa Moodyn itsensä kertoa.

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Kuopiossa vuonna 2015 alkunsa saanut Moody sekoittaa vaihtoehtorockiinsa elementtejä metallin ja progressiivisen rockin puolelta. Pohjois-Savosta sittemmin Keski-Suomeen ja Helsinkiin laskeutunut yhtye on esittäytynyt Under The Red Lights- ja April-sinkuilla ja synkkää soundia on pidemmässä muodossa iltojen pimentyessä syksyyn.

Mutta miten Moody sai alkunsa?

– Laulaja-kitaristi Otto Halonen sekä basisti Pekka Sivusuo muuttivat Keski-Suomesta Kuopioon, jolloin aikaisempi bänditoiminta Keski-Suomessa kuivui kasaan välimatkan takia. Kuopiossa päätettiin perustaa trio nimeltään Moody, joka soittaisi kevyempää rockia, jäsenet tarinoivat.

Nelikon kokoonpano vakiintui nykyiseen muotoonsa kesällä 2017, jolloin yhtyeen jäsenet huomasivat, etteivät ole ”musiikillisesti kotonaan”. Sattumalta metallitaustan omaava lapsuudenystävä rumpali Simo Rinkinen oli myös muuttanut hiljattain Kuopioon.

– Päätimme kysyä Simoa bändiin mukaan. Ajatusta toisesta kitaristista oli palloteltu jo jonkin aikaa, ja samana kesänä, Provinssirockin huuruisilla pikkutunneilla, entinen ”manageri” Sami siirtyi bändin toiseksi kitaristiksi. Muutosten myötä myös Moodyn musiikkityyli otti harppauksen raskaampaan suuntaan.

Mistä nimi Moody? Onko bändinne sukua Californication-sarjan Hank Moodylle?

– Bändin taustalla on nimenomaan Californicationin hahmo Hank Moody sekä sanan ”moody” merkitys (ynkkä, apea, ailahteleva, oikukas). Bändin perustamisen aikaan kyseisen hahmon jatkuvaan epäonnistumiseen lähestulkoon kaikilla elämän osa-alueilla oli helppo samaistua. Iloisesti viinaa ja irtosuhteita, yhtyeen veijarit summaavat.

Moodyn suurimmiksi vaikuttajiksi jäsenet kertovat litanian, joka ei pintapuolisesti tuntuisi sopivan juurikaan samalle paperille: Foo Fighters, Children Of Bodom, Audioslave, Iron Maiden. Laajalla skaalalla maalaillaan.

Hyökkääväksi, raa’aksi ja tasapainottomaksi itseään kuvaileva kvartetti haluaisi lämmitellä Santa Cruzia, mutta tarkentavat pian tarkoittavansa ”sitä entistä”. Toiveajattelua, ehkäpä.

Moodyn tuorein julkaistu kappale kantaa nimeä April ja sen juuret kantavat aina viisi vuotta taaksepäin. Ensimmäinen ja ainoa kappaleesta tehty demo tehtiin yhdeltä istumalta Keski-Suomessa.

– Kappaleen tarinan taustalla on haikailu menetetyn rakkauden perään. Nimeäminen oli helppoa, koska April on englanniksi naisen etunimi, ja huhtikuu sattui olemaan Aprilin syntymäkuukausi. Kappale ei sinänsä istu ehkä Moodyn raameihin, mutta siinä oli sanoma, joka oli pakko saada vihdoin kuuluviin, Otto Halonen kuvailee sinkkua.

Moody:
Otto Halonen – laulu/kitara
Sami Räsänen – kitara
Pekka Sivusuo – basso
Simo Rinkinen – rummut


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista seurata myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaa, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit nätisti yhdessä paketissa: